|

Dinamo Kiev: 4 Beşiktaş: 0

Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Beşiktaş arasındaki UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçı Kiev'in 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Aa
00:00 - 24/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 24/02/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Dinamo Kiev: 4 Beşiktaş: 0
Dinamo Kiev: 4 Beşiktaş: 0

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına 4-0 yenilerek, Avrupa'ya veda etti.

İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, özellikle orta alanda kaptırdığı toplarla kalesinde tehlikeler gördü. 55 ve 64. dakikalarda üst üste goller yiyerek 3-0 geriye düştü. 74. dakikada Shevchenko'nun da golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, sahadan 4-0 yenik ayrılarak, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

Dinamo Kiev ise ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen elinde tutup arka arkaya goller buldu ve UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tura yükseldi.


MAÇTAN DAKİKALAR…

3. dakikada ani gelişen Dinamo Kiev atağında savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topla altı pas içinde boş pozisyonda buluşan Vukojevic, topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.


12. dakikada İsmail'in soldan ortasında kaleci Shovkovskiy, Almeida'dan önce topa sahip olup tehlikeyi önledi.


20. dakikada Guti'nin ara pasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı üstten auta atarak, takımını bir golden etti.


28. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında Almeida'nın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.


34. dakikada Ernst'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Shovkovskiy yatarak topu kontrol etti.


37. dakikada Guti'nin soldan kullandığı korner atışında top yandan auta gitti.


50. dakikada Guti'nin pasında topla ceza alanı içinde buluşan Ferrari'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Shovkovskiy'de kaldı.


55. dakikada orta alanda Guti'nin orta alanda kaptırdığı topta başlayan Dinamo Kiev atağında, Milevskiy'nin ara pasında ceza alanı içinde boş durumda topla buluşan Yarmolenko, kaleci Rüştü'yü de geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.


64. dakikada Eremenko'nun ceza alanı dışından sert şutunda top yan direkten döndü. Dönen topu Ninkovic altı pas içine gönderdi. Bu noktada topa ayak koyan Gusev, takımını 3-0 öne geçirdi.


66. dakikada Silva'nın ceza alanı dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.


74. dakikada Eremenko'dan aldığı pasla ceza yayı içinde topla buluşan Shevchenko, yerden bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 4'e çıkardı: 4-0.


Karşılaşmanın kalan dakikalarında tarafların çabası sonucu değiştirmedi ve Dinamo Kiev sahadan 4-0 galip ayrıldı.



Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat:
Valeriy Lobanovskiy

Hakemler:
Tony Chapron, Emmanuel Boisdenghien, Michael Annonier (Fransa)

Dinamo Kiev:
Shovkovskiy, Silva, Yussuf, Almeida, Popov, Vukojevic, Gusev, Eremenko, Yarmolenko, Shevchenko, Milevskiy

Beşiktaş:
Rüştü, Hilbert, Sivok, Ferrari, İsmail, Ernst, Aurelio, Necip, Guti, Bobo, Almeida

Goller:
Dk. 3 Vukojevic, Dk. 55 Yarmolenko, Dk. 64 Gusev, Dk. 74 Shevchenko (Dinamo Kiev)

Sarı kartlar:
Dk. 30 Ferrari, Dk. 53 Aurelio, Dk. 56 Almeida (Beşiktaş), Dk. 83 Zozulya (Dinamo Kiev)



MAÇTAN NOTLAR…

Bülent Aslan - Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Dinamo Kiev ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında İbrahim Toraman'ı yedek soyundururken, savunmanın göbeğinde Ferrari-Sivok ikilisine şans tanıdı.

Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle siyah-beyazlı camianın tepkisini çeken İtalyan futbolcu Ferrari, Schuster tarafından Dinamo Kiev maçında ilk 11'de oynatıldı.


-BOBO İLK 11'DE-

Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan Brezilyalı forvet Bobo, Dinamo Kiev karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Bobo, Almeida ile birlikte forvete yakın oynarken Schuster Aurelio, Necip ve Ernst'i orta alanda görevlendirip önlerinde de Guti'yi oynattı.

Savunmanın sağında Hilbert, solunda ise İsmail görev aldı.


-KADRODA 2 YEDEK KALECİ-

Beşiktaş'ta 18 kişilik maç kadrosunda 2 yedek kaleci yer aldı.

Cenk ve Umut yedek kulübesinde otururken kulübede yer alan diğer futbolcular ise Nobre, Ekrem, İbrahim Toraman, Onur ve Erhan oldu.

Bu arada Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Quaresma, kırmızı kart cezası nedeniyle Dinamo Kiev karşısında forma giyemedi.


-DİNAMO KİEV'DE TEK DEĞİŞİKLİK-

Dinamo Kiev ise sahaya İstanbul'daki kadrosundan tek değişiklik yaparak çıktı.

Teknik direktör Yuri Semin, İstanbul'da sakatlanan Mikhalik'in yerine Popov'u oynattı.


-SOĞUK VE KARLI HAVA-

Kiev'deki soğuk havaya maçtan 2 saat önce başlayan kar yağışı da eklenirken, bu durum futbol oynamayı zorlaştırdı.

Kiev'de maç öncesinde sıcaklık eksi 8-9 derece civarında seyrederken, futbolcuların yanı sıra tribünlerin üstünün açık olması, seyircileri de zorladı.

Bazı futbolcular uzun çoraplar giyerek maça çıkarken, Ukraynalı bazı taraftarların maça battaniye ile geldikleri gözlendi.


-TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI-

Beşiktaş'ın ilk maçtaki 4-1'lik yenilgi nedeniyle tur şansı az olmasına rağmen siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

İstanbul ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık bin Beşiktaş taraftarı, kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.


-TRİBÜNLER DOLMADI-

Dinamo Kiev-Beşiktaş maçında Valeriy Lobanovskiy Stadı'nın tribünleri dolmadı.

Soğuk hava ve ilk maçta alınan 4-1'lik galibiyet nedeniyle Dinamo Kiev taraftarları maça fazla ilgi göstermedi ve tribünlerde boşluklar göze çarptı.


13 yıl önce