|

Drogba'ya Barcelona kancası

Çin'in Shanghai takımından transfer olarak Avrupa arenasına yeniden dönüş yapan, G.Saray'da ikinci baharını yaşayan Drogba, İspanyol devinin transfer listesinde yer alıyor

Taha Güvendi
00:00 - 18/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:11 - 17/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Drogba'ya Barcelona kancası
Drogba'ya Barcelona kancası

Geçtiğimiz Ocak ayında Çin'in Shanghai Shensua takımından alacaklarıyla ilgili sorun nedeniyle olaylı bir şekilde ayrılarak G.Saray'a imza atan, bu imzayla birlikte Avrupa arenasına yeniden çıkan Didier Drogba, eskidikçe değer kazanıyor. Attığı imzanın ardından katkılarıyla takımın değişmez parçası haline gelen, ilerlemiş yaşına rağmen futboluyla parmak ısırtan Drogba, Barcelona'nın kıskacında. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan, G.Saray'ın 1 yıl daha takımda tutabilmek için yoğun çaba sarfettiği Fildişili yıldızı yakın takibine alan Katalan ekibinin sezon sonunda bu oyuncuyu kadrosuna katmak istediği öne sürüldü.

EN KUVVETLİ ALTERNATİF

Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen İspanya'nın Sport gazetesinin haberinde Drogba'nın gelecek sezon forvet takviyesi alternatifi olduğu; listenin ilk sırasında B.Dortmund forması giyen Robert Lewandowski ve Manchester Cityli Sergio Aguero'nun yer aldığı kaydedildi. Bu transferlerin gerçekleşmemesi halinde rotanın Drogba'ya döneceğini kaydeden gazete, alternatifler arasında Fulhamlı Berbatov ve Lazio'nun gol silahı Klose'yi gösterdi.

YENİDEN YÜKSELİŞTE

8 sezonluk muhteşem Chelsea kariyerinin ardından 33 yaşında Çin'in Shanghai takımıyla sözleşme imzalayan Drogba, 2 sezon önce Avrupa sahnesinden çekilmişti; ta ki G.Saray ile yolu kesişene kadar. Geçen sezon Ocak ayında ödemelerinin sözleşmenin belirlediği sürede yapılmamasından dolayı FIFA'lık olduğu Çin kulübünden ayrılarak G.Saray'a imza atan Drogba, 2. yarıda 13, Şampiyonlar Ligi'nde de 2. tur ve çeyrek final olmak üzere 4 maçlık performansıyla eski günlerine geri dönüş sinyali verdi. Bu sezon G.Saray'ın 11 Süper Lig, 4 Şampiyonlar Ligi olmak üzere mücadele ettiği 15 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan istikrar abidesi, 35 yaşına rağmen yeniden dev kulüplerle anılmaya başlandı.

En büyük hayali yarı final

Dünya Kupası Afrika elemeleri 3. Turunda Senegal'i eleyerek Brezilya vizesi alan Fildişi Sahili takımının kaptanı Didier Drogba, Brezilya'da iyi bir kupa geçirmek istediklerini söyleyerek en büyük hedefini açıkladı. Kulüp kariyerinde sayısız başarı elde eden, futbolun en görkemli sahnelerinde boy gösteren Drogba, Milli takım formasıyla Dünya Kupası'nda en azından yarı final oynamanın hayalini kuruyor.

ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM

'Arka arka 3 kez Dünya Kupası'na katılan küçük bir ülkenin takımının parçası olmaktan gurur duyuyorum' diyen yıldız futbolcu, 'Brezilya'da en azından ilk gruptan çıkarak adımızı son 16 turuna kalma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. En büyük hayalim yarı final oynamak' ifadelerini kullandı.

Amrabat kontenjandan şikayetçi

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Nordin Amrabat, Hollanda'da yayın yapan Voetbal International'dan Thijs Slegers dergisine verdiği röportajda yabancı kontenjanından dert yandı. G.Saray'da oynamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten yıldız futbolcu, buna engel durumlar olduğunun da altını çizdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanı nedeniyle forma şansının azaldığını kaydeden Amrabat, bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE ARTIK BAŞKA

Türkiye'nin dünyanın en iyi liglerinden olmasa da iyi futbolcuların mücadele ettiği bir lig olduğunu kaydeden G.Saraylı yıldız, 'Son dönemde birçok ünlü ve kaliteli isim geldi. Drogba ve Sneijder de bu isimlerden. Taraftarlar büyük oyuncuları görmek istiyor ve kulüpler de büyük paralar vererek yıldız isimleri getiriyor' sözleriyle Türkiye'deki yıldız artışına değindi.

Semih'in Sivasspor maçında oynaması zor

Galatasaray'da Semih Kaya sıkıntısı yaşanıyor... A Milli Takım'ın Kuzey İrlanda ile oynadığı maçta belinden sakatlanan ve kadrodan çıkarılan yıldız futbolcunun, ligin 12. haftasındaki Sivasspor mücadelesinde forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Milli Takım kampından döner dönmez sağlık heyeti tarafından tedavi altına alınan genç yıldız için seferberlik ilan edilmiş durumda. Semih'in durumu önümüzdeki günlerde daha da netleşecek.

Aysal'a karşı bir olacaklar

Başkan Ünal Aysal'ın muhalifleri bir sonraki kongrede yeni aday çıkartmak için çalışmalara başladı. Bazı muhalifler Faruk Süren isminde birleşmek isterken bazı eski yöneticilerin ise Alp Yalman'ın aday olması için çeşitli girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Adnan Öztürk'ün de önümüzdeki kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sosyal medyada 'belge' göndermesi

G.Saray yöneticisi Ebru Köksal, İstanbul Maratonu'ndan fotoğraf paylaşarak 'Rakipler güçlü' dedi. Köksal'ın tiwitine F.Bahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı'dan 'O zaman ne yapacağını iyi bilirsin. Belge falan gönderirsin' cevabı geldi.


10 yıl önce