|

Efes'ten kural hatası açıklaması

Anadolu Efes Kulübü, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 14. haftasında Rönesans TED Ankara Kolejliler ile oynanan maçta, rakip takımın, "kural ihlali" gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na yaptığı itirazla ilgili açıklamada bulundu.

Yeni Şafak
19:30 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 17:38 - 5/01/2016 Salı
AA

Anadolu Efes Kulübü'nden yapılan açıklamada, Rönesans TED Ankara Kolejliler'in, müsabakanın başlamasına 20 dakika kala verilen esame listesinde bulunmayan 42 numaralı Bryant Dunston'ın oynatılması nedeniyle itiraz ettiği hatırlatılarak,



"Karşılaşmanın ilan edilen resmi başlangıç saatinden bir saat önce esame listemiz, kulübümüz temsilcileri tarafından müsabakanın teknik komiserine teslim edilmiştir. 42 forma numaralı oyuncumuz Bryant Dunston'ın isminin esame listesinde bulunmadığı, kulübümüzün yetkilileri tarafından fark edilmiş ve kulüp temsilcilerimize, bilgisi verilmiştir. Kulüp temsilcilerimiz, müsabakanın başlamasına 29 dakika kala teknik komisere bilgi vererek, sahaya çıkmış ve ısınmakta olan oyuncumuzun isminin esame listesine eklenmesini talep etmişlerdir. Teknik komiser, gözlemci ve maçın hakemlerinin görüşmeleri ve onayları sonrasında oyuncumuzun ismi esame listesine eklenmiştir" ifadelerine yer verildi.



Lacivert-beyazlı kulüp, açıklamasında, FIBA tarafından 2 Şubat 2014'te kabul edilen ve 1 Ekim 2014'ten beri uygulanmakta olan Basketbol Oyun Kuralları'nda ilgili maddeye yer vererek, şu görüşleri aktardı:



"Kulübümüzün söz konusu değişikliği, belirtilen süre olan maçın başlamasında değil, maçın başlamasına 20 dakikadan fazla bir süre varken yaptığı açıkça anlaşılmaktadır. Esame listesinde ve maç kağıdında maçın resmi başlangıcı olan hava atışına kadar yapılan değişikliklere müsaade edildiği açık bir şekilde ifade edilmiş ve daha önce ligimizde örneklerine rastlanmıştır. Karşılaşma öncesinde kulübümüz tarafından herhangi bir kural ihlali yapılmadığı son derece açık olmasına ve TED Ankara Kolejliler yöneticilerine, ilgili FIBA Basketbol oyun kuralları, kulübümüz yöneticileri ve Spor Toto Basketbol Ligi direktörü tarafından gösterilmesine rağmen kamuoyunun bu şekilde meşgul edilmesi, Anadolu Efes ailesini üzüntüye sevk etmektedir. Ayrıca yapılan itiraz ile ilgili süreç devam ederken kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamaların yapılması da üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur."



#anadolu efes
#kural ihlali
#rönesans ted ankara kolejliler
#Türkiye Basketbol Federasyonu
8 yıl önce