|

Emerson imzaladı

Bordo-mavililerin geçtiğimiz günlerde anlaşma sağlayarak Trabzon'a getirdiği 26 yaşındaki oyuncu, dün iki yıllık sözleşmeye imza attı. Trabzonspor, Emerson için Benfica Kulübü'ne bonservis bedeli olarak 1 milyon 600 bin Euro ödeyecek

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 4/09/2012 Salı
Güncelleme: 00:26 - 4/09/2012 Salı
Yeni Şafak
Emerson imzaladı
Emerson imzaladı

Trabzonspor, transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala daha önce anlaşma sağladığı Emerson de Conceicao ile dün resmi sözleşme imzaladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki törende kulüp genel menajeri Giray Bulak da yer aldı. 2 yıllık sözleşmeye imza atan Brezilyalı sol bek oyuncusu, Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek "Trabzonspor'un parçası olmaktan mutluyum. Trabzonspor, bu ülkenin futbolunda İstanbul dışından gelerek 6 defa şampiyonluğa ulaşmayı başarmış, dengeleri sarsmış, alt üst etmiş takım. Böyle bir tarihe sahip camiaya gelmek gerçekten gurur verici. İlk sezondan itibaren elimden gelenin en iyisini yaparak giydiğim formaya layık olmaya çalışacağım' ifadelerini kullandı. Bordo-mavililer, borsaya yaptığı açıklamada Emerson için Benfica Kulübü'ne 1 milyon 600 bin Euro bonservis bedeli ödeneceğini belirtti.

EMERSON'UN SAKATLIĞI YOK

Transferle ilgili açıklamalarda bulunan Bulak, "Emerson uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Sol bek, sol iç ve stoper oynayabilen bir oyuncu. Camiamıza hayırlı olsun" dedi. Bulak, yabancı oyuncu fazlalığının hatırlatılarak, "Yabancıdan kaçınırken neden yabancı" sorusu üzerine "Yabancı sayısının fazlalığı nedeniyle ülke sıkıntı yaşıyor. Biz yaptığımız araştırmalarda en fazla bize faydalı olabilecek biri olduğu için onu transfer ettik" cevabını verdi. Bulak, Emerson'un iki dizinden de kronik sakatlığı olduğu iddialarıyla ilgili ise "Her futbolcuda sakatlık riski olduğu gibi onda da var. Fazlası yok" yorumunu yaptı.


Serdar Kurtuluş transferi olmuyor

Sapara-Serdar Kurtuluş takasına da değinen Trabzonspor Genel Menajeri, Serdar Kurtuluş ile anlaşamadıklarını belirtti. Problemin Serdar Kurtuluş'tan kaynaklandığını kaydeden Giray Bulak, "Serdar olmazsa da o mevkide sıkıntımız yok" dedi.


5 maçta 1 galibiyet Avrupa'ya da veda

Yeni sezona kötü bir giriş yapan Trabzonspor, 5 resmi maçta sadece 1 kez kazanarak taraftarını üzdü. Bordo-mavililer, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Videoton maçlarında olmak üzere 5 maçta aldığı 1 galibiyetin yanı sıra sadece 3 gol atabildi. Lige deplasmanda 1-1'lik Kardemir Karabükspor beraberliği ile başlayan, sahasında Elazığspor'u 2-0 yenen, 3. haftada ise Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, aldıkları 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet ile 4 puan topladı ve puan cetvelinde 10. sırada yer aldı. Karadeniz ekibi, bu süreçte Avrupa defterini de kapattı.


Yönetim istifa yerel basın öfkeli

Trabzon yerel basını, Gaziantep mağlubiyetini “Trabzorda yok mu kurtaran?”, “Bu ayıp da size yeter” başlıklarıyla duyururken Başkan Sadri Şener ve yönetimine yüklendi

Sezona kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor'da dün puanı ve golü dahi olmayan Gaziantepspor karşısında alınan mağlubiyet bardağı taşıran son damla oldu. Yerel basın, dünkü manşetlerinde eleştiri oklarını Başkan Sadri Şener ve yönetimine çevirdi. Günebakış Gazetesi “Bu takım neden oynamıyor?” başlığını atarken, “Avrupa'da Videoton'a elenen bordo-mavililer, son 30 dakika 10 kişi oynayan Gaziantepspor'a yenilerek, ligde ilk hüsranı yaşadı. Taraftar, yönetimi istifaya davet etti” ifadelerini kullandı. Kuzey Ekspres Gazetesi de “Bu ayıp da size yeter”, Karadeniz'de İlkhaber Gazetesi “Yine bize hüsran”, Taka Gazetesi “Derdin nedir Şenol hocam?”, Karadeniz Gazetesi “Trabzon'u yok mu kurtaran”, Türksesi Gazetesi “Güneş açmadı” başlığıyla Trabzonspor'un kötü gidişini manşetlere taşıdı.


12 yıl önce