|

Dünyanın en çok kazanan futbolcusu Çin'de

Çin birinci futbol ligi takımlarından Guangzhou Evergrande, Arjantinli orta saha oyuncusu Dario Conca'yı aylık 2,5 milyon dolarlık maaş karşılığında transfer etti. Kariyerinde Arjantin ve Brezilya dışında bir ligde forma giymeyen Conca, resmi rakamlara göre dünyanın aylık maaş bazında en çok kazanan futbolcusu oluyor.

Cihan
00:00 - 3/07/2011 Pazar
Güncelleme: 11:21 - 3/07/2011 Pazar
Yeni Şafak
Dünyanın en çok kazanan futbolcusu Çin'de
Dünyanın en çok kazanan futbolcusu Çin'de

Çin yerel medyasındaki haberlere göre, Guangzhou ekibi, 2010 yılında Brezilya liginin en iyi oyuncusu seçilen Conca için Fluminense'ye 10 milyon Euro ödeyeceği bildirildi. Bu bonservis ücreti ile Çin futbol tarihinde de bir futbolcuya ödenmiş en büyük bonservis rakamı olarak ayrı bir rekora imza atacağı belirtildi.


Football Finance'in raporuna göre, sadece maaş bazında dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacak olan Conca'yı, Real Madrid'den 2,2 milyon dolar aylık alan Cristiano Ronaldo ile Barcelona'dan 1,9 milyon dolarlık maaş alan Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi takip ediyor. Dünyanın en çok kazanan futbolcular listesinde ilk 10'da yer alan Fernando Torres, Wayne Rooney, Yaya Toure, Kaka, Zlatan İbrahimoviç ve Carlos Tevez gibi yıldızların hepsinin maaşı Conca'dan düşük olması olayı daha da ilginç hale getiriyor.


GUANGZHOU EVERGRANDE

Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nde bulunan ve 10 milyar dolarlık piyasa değeriyle Çin'in en büyük emlak ve inşaat şirketi olan Evergrande, geçtiğimiz yılın başında Guangzhou'nun futbol takımını ikinci ligdeyken 40 milyon dolara satın aldı. Öncelikle ülkenin önemli oyuncularını kadrosuna katarak birinci lige yükselen Guangzhou Evergrande, Filho, Renato Caja ve Muriqui gibi Brezilya futbolunun tanınmış isimlerini alarak transfer hamlesini devam ettirdi.

13 yıl önce