|

Dünyanın en soğuk takımı

.
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyanın en soğuk takımı
Dünyanın en soğuk takımı

Norveç Ligi tarihinde şampiyonluğu bulunmayan Tromsö''nün herhangi bir Avrupa başarısı da mevcut değil. Sahasında Chelsea, Galatasaray gibi takımları yenerek zaman zaman sürpriz sonuçlara imza atan kırmızı-beyazlılar, 16 takımlı Norveç Ligi''ni 4. sırada bitirdi. Kutuba 500 kilometre mesafede bulunan Tromsö, dünyanın en kuzey ucundaki futbol takımlarından biri konumunda. 2005-2006 sezonunda UEFA Kupası 1. turu ilk maçta evinde Galatasaray''ı 1-0 mağlup eden Tromsö, rövanş maçında ise 1-1 beraberlikle turu geçen taraf olmuştu.

Play-Off turuna nasıl geldi?

Norveç Ligi 4.''sü olarak UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılan Tromsö, ilk eleme turunda Slovak Celje''yi 2-0 ve 1-2''lik, ikinci ön elemede Azerbaycan ekibi Inter Bakü''yü 2-0 ve 0-1''lik, 3. ön elemede de Lüksemburg ekibi Differdange''yi 1-0''lık sonuçlar sonrası penaltılarla eleyerek Play-Off turuna kalmayı başardı.

Bir Fernandes etmiyor (11 milyon euro)

KALECİLER: Marcus Sahlman, Benny Lekstörm

SAVUNMA: Miika Koppinen, Saliou Ciss, Hans Norbye, Adnan Causevic, Mathias Johnsen, Kent-Are Antonsen, Jonas Fundingsrud

ORTA SAHA: Kind Bendiksen, Ruben Kristiansen, Magnus Andersen, Remi Johansen, Josh Pritchard, Aleksander Prijovic, Thomas Drage, Jaroslaw Fojut, Lars Johnsen, William Frantzen, Mani Palerud

FORVET: Zdenek Ondrasek, Morten Moldskred, Steffen Nyström, Vegard Lysvoll, Runar Espejord

Bilic''e göre rakip fiziksel olarak üstün
Biz daha iyiyiz onlar daha hazır

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Tromsö eşleşmesini değerlendirirken kendilerini tur için daha avantajlı gördüğünü söyledi. ''Daha kötü bir kura da olabilirdi'' diyen Hırvat çalıştırıcı, ''Bazı avantaj-larımız olduğu gibi dezavantajlarımız da var. Onlarda lig devam ediyor, daha hazırlar. Kuzey takımları fiziksel olarak güçlü. Organize bir oyun oynuyorlar. Dürüst olmak gerekirse favori biziz'' yorumunu yaptı. Bilic, turu geçmek istiyorlarsa şu an olduklarından daha iyi olmaları gerektiğinin de altını çizdi.


11 yıl önce