|

Eskişehir'de duygusal pankart

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı öncesi konuk ekibi korumak için emniyet güçleri olağan üstü önlemler aldı. Tribünlerdeyse bir pankart dikkat çekti.

Yeni Şafak
19:50 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:24 - 18/01/2016 Pazartesi
DHA

Karşılaşma başlamadan bir saat 45 dakika önce Fenerbahçeli futbolcular Rixos Otel'den ayrılarak otobüsle polis eskortu eşliğinde maçın oynanacağı Atatürk Stadyumu'na getirildi. Fenerbahçe otobüsünün geçiş yaptığı cadde ve sokaklarda polisler güvenlik önlemi aldı. Güvenlik önlemleri karşılaşmanın oynanandığı Eskişehir Atatürk Stadyumu çevresinde daha da yoğunlaştı. Stat çevresinde seyyar satıcılara izin verilmedi, içeriye girenler tek tek arandı. Taraftarların madeni para, çakmak ve pet şişeyle stat içine girmelerine izin verilmedi.



Sefa'nın anısına pankart

Karşılaşmaya Eskişehirsporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterirken Fenerbahçe taraftarları için ayrılan 800 kişilik tribünün ise tamamı doldu. Açık tribünde Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu Bando Es Es orkestra grubu Eskişehirspor marşlarını çalarak taraftarları coşturdu. Fenerbahçeli tarfatarlar da bulundukları tribüne 'Vefalı tribünün Sefa'sız çocuklarıyız artık' yazılı pankart asarak bir süre önce yaşımını yitiren tribün liderlerinden Sefa Kalya'yı andı.



Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan şeref tribününde yan yana oturarak izledi.



Sıfırın altında!

Maçın oynandığı Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun çim sahası geceleyin olası bir yoğun kar yağışına karşı brandalarla örtüldü. Brandalar sabah saatlerinde belediye işçileri tarafından kaldırıldı. Federasyon yetkilileri sabah saatlerinden başlayarak stadyum zeminini sık sık kontrol etti. Eskişehir'de sabah çok erken saatlerde hafif şekilde kar yağışı oldu. Maç saatine kadar yağış gerçekleşmedi.



Stat zeminin futbola elverişli olduğu kaydedildi. Maç saatinde hava sıcaklığının eksi 1 derece olduğu görüldü.


İlk yarı topladığı 10 puanla ligin en alt sırasında yer alan Eskişehirspor ile 40 puana sahip ikinci sıradaki Fenerbahçe 60'ıncı kez karşı karşıya geldi.


Daha önceki karşılaşmalarda Fenerbahçe 30 kez, Eskişehirspor'da 14 kez sahadan galip ayrıldı. 15 karşılaşma ise berabere bitti. Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe, kendi sahasında Eskişehirspor'u 2-0 yenmişti

#Fenerbahçe
#Eskişehirspor
#Notlar
#Sefa Kalya
8 yıl önce