|

Euroleague'de Türk takımları aynı grupta

THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasıyla Top 16 grupları belli oldu. Türk takımları Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş ve Anadolu Efes, aynı grupta yer aldı.

Yeni Şafak
13:29 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:32 - 19/12/2015 Cumartesi
AA

Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden üç Türk takımı E Grubu'nda mücadele edecek. İlk turda A Grubu'nu birinci bitiren Fenerbahçe, B Grubu'nu ikinci tamamlayan Anadolu Efes ile D Grubu'nda dördüncü olan Darüşşafaka Doğuş, Top 16'da birbirlerine rakip oldu.



Grupta 3 Türk takımının yanı sıra Panathinaikos (Yunanistan), Cedevita (Hırvatistan), Lokomotiv Kuban (Rusya), Kızılyıldız Telekom (Sırbistan), Unicaja Malaga (İspanya) yer aldı.



Top 16'da F Grubu'nda ise Real Madrid, Barcelona Lassa, Laboral Kutxa (İspanya), CSKA Moskova, Khimki (Rusya), Olympiakos (Yunanistan), Brose Baskets (Almanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya) mücadele edecek.



Gruplarında 8 takım arasında ilk dörde giren ekipler, adlarını çeyrek finale yazdıracak. Top 16 turu maçları 29 Aralık'ta başlayacak ve 8 Nisan'da sona erecek.



Öte yandan THY Avrupa Ligi'nden elenen Pınar Karşıyaka, Stelmet Zielona Gora (Polonya), Bayern Münih (Almanya), Strasbourg, Limoges (Fransa), EA7 Emporio Armani, Dinamo Banco Di Sardegna Sassari (İtalya) ve Maccabi FOX (İsrail) yoluna ULEB Avrupa Kupası'nda devam edecek.



Avrupa Kupası'ndaki rakipler belli oldu

ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray'ın ardından diğer Türk takımlarının da gruplarındaki rakipleri belli oldu.



Son 32 takımın yer aldığı turnuvada Galatasaray'ın daha önce N Grubu'nda İtalya'dan Dinamo Sassari, İspanya'dan CAI Zaragoza ve Macartisan'dan Szolnoki Olaj takımıyla eşleşmesi kesinleşmişti.



THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasıyla Banvit, Trabzonspor Medical Park ve Pınar Karşıyaka'nın da rakipleri belirlendi.



Banvit, G Grubu'nda İspanya'dan Dominion Bilbao Basket, Almanya'dan Ratiopharm Ulm ve Bayern Münih takımlarıyla mücadele edecek.



THY Avrupa Ligi'nden elenen Pınar Karşıyaka ile diğer Türk takımı Trabzonspor Medical Park ise K Grubu'nda birbirlerine rakip oldu. K Grubu'nda ayrıca İtalya'dan Dolomiti Energia ile Grissin Bon Reggio Emilia takımları yer aldı.



Toplam 8 grupta oynanacak maçlar sonunda gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar, son 16'ya kalacak.



#euroleague
#THY Avrupa Ligi
#top 16
#kura
#grup
#Fenerbahçe
#Darüşşafaka Doğuş
#Anadolu Efes
#pınar karşıyaka
8 yıl önce