|

F.Bahçe Ülker imza şov yapacak

Sarı-lacivertli takım, anlaşmaya vardığı yıldız basketbolcular Linas Kleiza, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric ile bugün saat 18.00''da Ülker Sports Arena''da taraftarlarının önünde sözleşme imzalayacak.

.
00:00 - 29/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:57 - 29/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
F.Bahçe Ülker imza şov yapacak
F.Bahçe Ülker imza şov yapacak

Beko Basketbol Ligi ekibi Fenerbahçe Ülker, bugün imza şov yapacak. Sarı-lacivertliler, anlaşmaya vardığı yıldız basketbolcular Linas Kleiza, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric ile sözleşme imzalayacak. Sabah sağlık kontrolünden geçecek 3 oyuncu, saat 18.00de Fenerbahçe Ülker Sports Arena''da taraftarların önünde kendilerini sarı-lacivertli renklere bağlayacak resmi sözleşmeye imza atacak. F.Bahçe, Bjelica ve Zoric''le üçer, Kleiza ile de iki yıllık kontrat yapacak.

SAYI MAKİNASI: KLEİZA

F.Bahçe''nin önemli transferlerinden biri Litvanyalı 28 yaşındaki Kleiza olacak. Kariyerinde birçok uluslararası başarı bulunduran 2,03 metre boyundaki oyuncu, 2005-10 yılları arasında NBA''de oynadı. Daha sonra döndüğü Olympiakos''ta Avrupa sayı kralı olduktan sonra NBA''de Toronto forması giyen Kleiza, geçirdiği ağırlık sakatlık sonrası, serbest bırakıldı. Kleiza, 2010 Dünya Şampiyonası''nda 19 sayı, 7,1 ribaunt ve 1,4 asistle turnuvanın en iyi 5''ine seçildi.

TECRÜBE ABİDESİ: Zoric

Hırvat Zoric, basketbola ülkesinin Sonik-Puntamika takımında başladı. Cibona Zagreb, Union Olimpija, Sibenka ve Cibona Zagreb''te oynayan 28 yaşındaki Zoric, 2011''de İspanyol Unicaja Malaga takımına transfer oldu. Avrupa Ligi''nde 46 maçta 10,7 sayı, 4,9 ribaunt ortalamasıyla mücadele etti.

BJELİCA NBA''Yİ İSTEMEDİ

Avrupa''da transferin en popüler oyuncularından olan Sırp basketbolcu Bjelica ise 2010''da Minnesota Timberwolves tarafından 35. sıradan draft edilmesine rağmen NBA''e gitmedi ve Caja Laboral''e transfer oldu. Bjelica, geçen yıl THY Avrupa Ligi''nde 26 maçta 9,9 sayı ve 4,8 ribaunt ortalamasıyla oynadı. Dün İstanbul''a gelen Bjelica, ''F.Bahçe''ye gelmemde başantrenör Obradovic''in büyük payı var. Preldzic arkadaşım. Mirsad Türkcan''ı da tanıyorum'' dedi.

Teodosic için son 24 saat

Fenerbahçe Ülker''in Avrupa basketbolunda yılın en çok konuşulacak transferi olması muhtemel Milos Teodosic hamlesinin geri sayım sürüyor. Sarı-lacivertlilerin CSKA Moskova''dan kadrosuna katmayı hazırlandığı Sırp oyun kurucu ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ileri sürülüyor. Bu transfere karşılık F.Bahçe Ülker''in geçen sezonun başında aldığı Bo McCalebb''i CSKA''ya gönderileceği iddia edildi. Rus takımında aradığını bulamayan Teodosic ile sarı-lacivertlilerde beklentileri karşılayamayan McCalebb''in yıllık ücretlerinde fazla fark olmamasının da bu transferin olma ihtimalini güçlendiriyor.

Savaşacağıma söz veriyorum

F.Bahçe Ülker''in yeni transferlerinden Luka Zoric, dün akşam saatlerinde İstanbul''a ayak bastı. Havalimanında İdari Menajer Cenk Renda''nın karşıladığı yıldız oyuncu, ilk açıklamasını da FB TV''ye yaptı: ''Yeni oyunculardan kurulu bir takımız. Takımın başarısı için elimden geleni yapacağım. Savaşacağıma söz veriyorum.''


11 yıl önce