|

F.Bahçe'ye kabir azabı

İlk yarıda Petrovic'in golüyle şoku yaşayan F.Bahçe, 2. yarıda Alper hamlesiyle az da olsa hareketlendi; 72'de Mehmet Topal'ın golü umutlandırdı. G.Birliği 87'de El Kabir ile, Volkan'ın büyük hatasıyla davetiye çıkardığı 2. golü buldu; Fenerbahçe zirvenin 4 puan gerisinde kaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:16 - 15/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig’de G.Saray’ın liderlikten indiği 24. haftada Gençlerbirliği’ni deplasmanda yenerek ikinci sıraya çıkmak isteyen F.Bahçe’nin hevesi kursağında kaldı. Zorlu Başkent deplasmanında rakibi karşısında bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen, kalesinde bol da  pozisyon veren sarı-lacivertiler, 2-1 mağlup olarak derbi galibiyetinin avantajını yitirdi. 


F.Bahçe orta sahada rakibe baskı yapamazken, G.Birliği ise hızlı ataklarla tehlikeli oldu. 37. dakikada kaleci Ramazan’ın uzun aut atışında El Kabir topu, Hakan’a çıkardı. Bu futbolcu uygun durumdaki Petrovic’e aktardı. Sırp futbolcu ceza alanının önünden şık bir vuruşla Başkent ekibini 1-0 öne geçirdi. Oyunda pas üstünlüğünü eline alamayan sarı-lacivertliler, Alper’in girişiyle biraz silkelendi. İkinci yarıda hücumda biraz daha etkili olan, kanat akınlarını çoğaltan F.Bahçe, aradığı golü de buldu. 


VOLKAN'A YAKIŞMADI

72. dakikada sol çaprazında topla buluşan Caner’in ceza alanına ortasında Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1. 74’te müsait durumda topla buluşan Guido’nun boş kaleye vuruşu Caner’in kalçasına çarparak kornere gitti. 87. dakikada Gosso ceza sahası dışı sol çaprazdan pasını arka direğe ortaladı. Kalesinden hatalı çıkan Volkan’ı aşan topu arka direkte El Kabir kafayla ağlara gönderdi: 2-1. F.Bahçe, 90'da Gökhan Gönül ve 90+4'te Webo'nun pozisyonlarından yararlanamadı. 


Diego'dan şok tepki!

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, 59. dakikada maç boyunca etkisiz kalan Diego Ribas'ı oyundan alıp yerine sahaya Alper Potuk'u sürdü. Oyundan alınan Brezilyalı futbolcu, bu durumdan memnun olmadı ve bu memnuniyetsizliği mimiklerine de yansıdı. Saha kenarı na kafasını sallayarak söylene söyle ne gelen Diego, kenara geldiğinde de hala söylenerek yedek kulübeninin yolunu tuttu.


Mağlubiyetin bahanesi olamaz

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşısında zeminin kendilerini yorduğunu, saha şartlarının ağır olduğunu belirtti. Beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını kaydeden genç teknik adam, "Rakip zaman zaman bizden üstün oynadı, beklemediğimiz bir anda gol yedik. Bulduklarımızı değerlendiremedik. Oyun git-gel bir hal aldı. Sonuçta beklemiyorduk, derbi öncesi unutmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Derbi galibiyetinin oyuncular üzerinde bir rehavet oluşturup oluşturulmadığı sorulan İsmail Kartal, "Öyle söylemeyelim. Aşırı yağış ve sahanın ağır oluşu oyunumuzu etkiledi. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Ama bu yenilginin bahanesi yok. Günümüzde değildik" cevabını verdi. 

#fenerbahçe
#gençlerbirliği
#ismail kartal
#El Kabir
9 yıl önce