Fener inadı

00:00, 04/05/2021, SalıG: Güncelleme: 01:40, 04/05/2021, Salı
Yeni Şafak
Fener inadı
Sarı lacivertliler bu sonuçla lider Beşiktaş’ın ardından Süper Lig’in 2. sırasındaki yerini korudu.

Süper Lig’de 39. hafta maçında sahasında kümede kalma mücadelesi veren Erzurumspor’u 8 dakika içinde attığı gollerle mağlup eden Fenerbahçe, lider Beşiktaş ile 5 puanlık farkı korudu. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri Sosa, Valencia ve Pelkas attı. Konuk ekibin sayısı Özgür Sert’ten geldi.

Süper Lig’in 39. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında ağırladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 mağlup etti.
Lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını yeniden 5’e indiren sarı-lacivertli takımın gollerini Sosa (pen), Valencia ve Pelkas kaydetti.
İlk 14 dakikada 3-0 geriye düşen Erzurumspor’un sayısı ilk Süper Lig maçına çıkan Özgür Sert’ten gelirken bu yenilgiyle ateş hattından kurtulamadı.
  • Son 5 maçta 4. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli takım aynı zamanda iç sahadaki son 4 maçını da kazanırken, bu sezon bir Süper Lig maçında 4.8 ile en fazla gol beklentisi yakalayan takım olması dikkat çekti.
    Maçın ilk dakikasında Mert Hakan’ın savunma arkasına pasına hareketlenen Valencia’nın aşırtma vuruşunda kaleci Szumski son anda topa müdahale etti. Devamında savunma topu uzaklaştırdı. 5. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde Valencia’nın vuruşunda top savunmada Gökhan Kardeş’in eline çarptı.
    Hakem Mete Kalkavan, VAR’ın da uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. 6. dakikada Sosa, penaltıdan Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.
12. dakikada İrfan Can’ın ara pasıyla savunma arkasında Valencia’nın kaleciden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta top filelere gitti:
2-0. 14. dakikada İrfan Can’ın pasıyla sağda topla buluşan Valencia, ceza sahası içine girdikten sonra topu penaltı noktası civarında bulunan Pelkas’a çıkardı. Yunan oyuncunun gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0. 69’da Oltan ceza alanı içinde kaleci Harun’un müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
80’de Ozan’ın ortasında kale önündeki Valencia’nın kafa vuruşu yandan auta çıktı. 81. dakikada Obertan’ın pasında Özgür Sert Süper Lig’deki ilk maçında golle tanıştı: 3-1. Son dakikalarda iki takım da birçok pozisyon bulurken, değerlendiremedi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026