|

Fenerbahçe: 1 PAOK: 1

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe-PAOK play-off turu rövanş maçı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Aa
00:00 - 26/08/2010 Perşembe
Güncelleme: 21:50 - 26/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe: 1 PAOK: 1
Fenerbahçe: 1 PAOK: 1

Fenerbahçe, Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında 90 dakikayı 1-0 önde kapayıp maçı uzatmaya götürmesine rağmen, uzatma bölümünde yediği golle, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalamadı.

Yunanistan'daki ilk maçı 1-0 kaybeden sarı-lacivertliler, İstanbul'da Emre'nin golüyle rövanş karşılaşmasının normal süresini 1-0 galip bitirdi ve maç uzatmaya gitti. Uzatmanın ilk yarısında 102. dakikada Muslimovic'in golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, rakibi ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Fenerbahçe, tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Yaptığı baskı sonucunda

50. dakikada Emre ile aradığı golü bulan sarı-lacivertliler 1-0 öne geçti. Golden sonra da baskısını sürdüren sarı-lacivertliler, arka arkaya gol pozisyonlarına girmesine rağmen turu getirecek ikinci gole ulaşamadı. Emre'nin oyundan çıkması ile orta sahadaki etkinliği de azalan Fenerbahçe, özellikle son 15 dakikada zaman zaman kalesinde de tehlikeler yaşadı. Karşılaşma 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanınca, ilk maçı da PAOK 1-0 kazandığı için mücadele uzatmaya gitti.

Uzatmanın 102. dakikasında Muslimovic'in golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, tüm çabalarına rağmen kalan dakikalarda tur için gereken golleri bulamadı ve Avrupa kupalarına veda etti.

PAOK ise ikinci yarının başında Fenerbahçe'nin baskısı karşısında zor anlar yaşadı. Emre'nin 50. dakikada attığı gole engel olamayan Yunan ekibi, uzun süre bu golün etkisinden kurtulamadı ve savunmadan çıkamadı. Siyah-beyazlılar, özellikle 76. dakikadan sonra ani ataklarla pozisyonlar buldu ama gole çeviremedi.

Yunan ekibi uzatmada, sonradan oyuna giren Muslimovic ile bulduğu golle maçın 1-1 berabere bitmesini sağladı ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.


MAÇTAN DAKİKALAR...

2. dakikada Gökhan Gönül'den aldığı pasla rakip oyuncuyu geçip sağdan ceza alanına giren Niang'ın şutunda top yandan auta çıktı.


8. dakikada soldan Stoch'un ortasında Niang'ın ceza alanı içinden kafa vuruşunda top üstten auta gitti.


12. dakikada Vierinha'nın uzak mesafeden yaptığı sert vuruşta kaleci Volkan Demirel yatarak meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.


24. dakikada Stoch'un sol çaprazdan plase vuruşunda kaleci Kresic son anda uzanarak köşeye giden topu parmaklarıyla kornere çeldi.


30. dakikada Vierinha'nın pasında sağ çaprazda topla buluşan Fotakis'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.


33. dakikada Salpingidis'in ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Volkan Demirel'den döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.



50. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında önünde bulan Emre'nin gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kresic'in müdahalesine rağmen köşeden filelere gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.


51. dakikada Mehmet Topuz'un sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Kresic güçlükle topu kornere çeldi.


56. dakikada savunmanın yaptığı hatada ceza alanı içinde topu önünde bulan Alex'in vuruşunda kaleci Kresic yatarak iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.


60. dakikada Mehmet Topuz'un pasında topla sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün sert şutunda top kaleci Kresic'den döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.


62. dakikada ani gelişen PAOK atağında soldan ceza alanına giren Filomeno'nun şutunda kaleci Volkan Demirel'i geçen topu Gökhan Gönül yatarak ayaklarıyla çıkardı. Dönen topu önünde bulan Salpingidis, boş pozisyonda meşin yuvarlağı auta atarak takımını mutlak bir golden etti.


65. dakikada Stoch'un pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Alex'in ceza alanı dışından şutunda top yandan auta çıktı.


69. dakikada soldan aut çizgisine kadar inen Stoch'un yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.


76. dakikada Lino'nun ortasında topla caza alanı içinde boş durumda buluşan Salpingidis, meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın üstünden aşırmak istedi. Bu sırada ceza alanına gelen Bilica, Volkan'ı geçen topu kornere gönderdi.


78. dakikada Filomeno'nun ara pasında kaleci Volkan, Salpingidis'den önce davranarak topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.


80. dakikada Pablo Garcia'nn pasında ceza alanının sağ çaprazında topu önüne alan Vierinha, son çizgiye inip kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Vierinha, topa kaleci Volkan'ın bacaklarının arasından altıpas içine ortaladı. Ancak bu bölgede Gökhan Gönül ile Lugano araya girerek topa sahip oldu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.


85. dakikada Niang'ın pasıyla ceza alanının sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Gönül'ün şutunda top yan ağlarda kaldı.


Maçın 90 dakikası Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi ve karşılaşma uzatmaya gitti.


-UZATMA DAKİKALARI-

95. dakikada Özer'in pasında ceza yayı içinde topla buluşan Alex'in yerden şutunda kaleci Kresic topa sahip oldu.

99. dakikada ceza yayı içinde rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Alex'in köşeye gönderdiği top az farkla yandan auta çıktı.


102. dakikada Vierinha'nın kafayla aşırdığı topla savunmanın arkasında buluşan Muslimovic, ceza alanına kadar girdikten sonra sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın yanından filelere gitti ve Yunan ekibi eşitliği sağladı: 1-1.


Kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştiremedi ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanınca, PAOK turu geçen taraf oldu.




Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Paolo Tagliavento, Massimiliano Grilli, Mauro Tonolini (İtalya)

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch, Alex, Niang

PAOK:
Kresic, Boussaidi, Contreras, Malezas, Lino, Sorlin, Pablo Garcia, Fotakis, Vierinha, Salpingidis, Filomeno

Goller:
Dk. 50 Emre (Fenerbahçe), Dk. 102 Muslimovic (PAOK)

Sarı kartlar:
Dk. 6 Boussaidi, Dk. 68 Malezas, Dk. 87 Pablo Garcia , Dk. 103 Muslimovic (PAOK), Dk. 55 Mehmet Topuz, Dk. 113 Lugano (Fenerbahçe)


MAÇTAN NOTLAR…

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında sakatlığı bulunan Volkan Demirel ve Bilica, ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlığı nedeniyle Spor Toto Süper Lig'de yapılan Trabzonspor maçında kadroya alınmayan Volkan Demirel ile o maçta sakatlanan ve sol dirseğindeki yumuşak bölgede ezilme tespit edilen Bilica, PAOK maçında ilk 11'deki yerlerini aldı.

Bilica'nın kolunda sargıyla maça çıktığı görüldü.


-NİANG, KADIKÖY'DE İLK MAÇINA ÇIKTI-

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mamadou Niang, Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarının önünde ilk kez bir maça çıktı.

PAOK ile Selanik'te yapılan ilk maçta ikinci yarıda oyuna girip, ilk kez sarı-lacivertli formayı giyen Niang, ligde Trabzonspor maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Senegalli futbolcu, PAOK ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan rövanş maçında da ilk 11'de forma giyerek, ilk kez kendi taraftarının önünde oynadı.


-ALEX VE STOCH İLK 11'DE-

Teknik direktör Aykut Kocaman, Trabzonspor maçında dinlendirdiği Stoch ve Alex'e de ilk 11'de görev verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar, takım sahaya çıkarken 'I love you Alex' diye tezahürat yaparak, ilk olarak Brezilyalı futbolcuyu tribünlere çağırdı.

Trabzonspor maçında sakatlanan Semih ise PAOK karşısında kadroya alınmadı.

Trabzonspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan kaleci Mert Günok ile Özer Hurmacı da PAOK maçında yedek soyundu.

Bu arada, Selanik'teki ilk maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Stoch ve Bilica, bu akşam takımdaki yerlerini alırken, yine ilk maçta cezalı olan Bekir ise yedek soyundu.

Öte yandan, ilk maçta sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Emre Belözoğlu, rövanşta ilk 11'de sahaya çıkarken, Selanik'teki ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan İlhan Eker, Selçuk Şahin ve Caner Erkin, rövanşta yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'de Gökhan Ünal da yedek kaldı.


-FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR STADI DOLDURDU-

Fenerbahçeli taraftarlar, PAOK ile yapılan rövanş maçında tribünleri doldurdu.

Taraftarlar, oyuncular sahaya çıkarken maraton üst tribününü kaplayan dev bir Türk bayrağı açarken, kale arkası tribünlerde de dev sarı-lacivertli bayraklar açıldı.

Bu arada, Fenerbahçeli taraftarlar maçtan 40 dakika önce ısınmak için sahaya çıkan PAOK'un futbolculara ıslıkla tepki göstererek, 'İstanbul' diye bağırdı.


-TARAFTARLARA ÇAĞRI VE UYARI-

Karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden yapılan anonsta taraftarlardan rakip takımı tezahüratlarla baskı altına almaları istenirken, sahaya yabancı madde atmamaları konusunda ise uyarı yapıldı.

Anonsta 'Büyük Fenerbahçe taraftarı, ıslık ve tezahüratlarla rakip takımı baskı altına alarak, bu önemli müsabakada takımıza tam desteğimizi vermenizi istiyoruz. Sahaya yanıcı, patlayıcı madde atmamanızı, aksi taktirde UEFA'dan ceza alacağımız hatırlatırız' denildi.

Anonsta tribünde bulunan bayrakların maç öncesi açılması istenirken, son olarak 'Burası Kadıköy, buradan çıkış yok' denildi.

Bu arada, stada gelen taraftarlara küçük birer Türk ve Fenerbahçe bayrakları hediye edildi.


-YUNANLI TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI-

Selanik'ten sabah otobüslerle çıkarak, geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul'a gelen PAOK taraftarları, takımlarını yalnız bırakmadı.

Yunanlı taraftarlar kendilerine ayrılan tribünde takımlarını desteklerken, tribüne Yunanistan bayrağı ve çeşitli pankartlar astı.

Yunanlı taraftarlara ayrılan 2 bin 500 biletin tamamının satıldığı bildirilirken, bazı taraftarlar maç başladıktan sonra stada girebildi.

Yunanlı taraftarlar ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında tribünlerde boşluklar bırakılırken, araya özel güvenlik elemanları yerleştirildi. Yunanlı taraftarlarının bulunduğu tribünün önünde ise çevik kuvvet polisleri bekledi.

Bu arada, PAOK taraftarlarının bulunduğu tribünün üstüne ağ çekildi.

Öte yandan, karşılaşmanın başlamasına 1 saat 15 dakika kala bir grup Yunan taraftar, saha içinden tribünlere alındı. Bu sırada Fenerbahçeli taraftarlar, bu gruba tepki gösterirken, 'Fatih Sultan Mehmet' diye tezahürat yaptı.


-PAOK'TA İKİ EKSİK-

PAOK'ta ilk maçta kırmızı kart gören Vitolo ve sarı kart cezalısı olan Ivic, karşılaşmada forma giymedi.

İlk maçta ilk 11'de forma giyen Muslimovic yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Filomeno sahaya çıktı. Yunan ekibinde Vitolo ve Ivic'in yerine ise Sorlin ve Fotakis ilk 11'de sahaya çıktı.


14 yıl önce