|

Fenerbahçe üst turda

UEFA Avrupa Ligi D Grubu maçında Kadıköy’de Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb ile berabere kalan sarı-lacivertliler son maçlar öncesi bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Dinamo Zagreb grubu lider olarak bitirirken Spartak Trnava ve Anderlecht ise Avrupa’ya veda etti. Fenerbahçe böylece Avrupa Ligi’nde 6. kez gruplardan çıkmayı başardı.

Ergün Balcı
04:00 - 30/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe son maçlar öncesi bir üst tura yükselmeyi garantiledi
Fenerbahçe son maçlar öncesi bir üst tura yükselmeyi garantiledi

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nun 5. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb’le 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertli temsilcimiz bu sonucun ardından gruptan çıkmayı daha önce garantileyen rakibinin ardından puanını 8’e yükseltti ve son maç öncesi üst tura çıkmayı garantiledi. Fenerbahçe böylelikle 6. kez yer aldığı grup aşamasından bir kez daha çıkmayı başardı. Maçın ilk tehlikeli atağını Dinamo Zagreb geliştirdi. 9’da Stojanovic’in uzak mesafeden şutunda Gavranovic’e çarpıp yön değiştiren topu Harun kontrpiyede kalmasına rağmen müthiş bir reaksiyonla kurtardı. 17’de sağ çaprazda topla buluşan Jailson’un ceza alanına girmeden sol ayağıyla çektiği sert şutu kaleci iyi yer tutarak kontrol etti. 29’da Gojak’ın ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şutu Harun iki hamlede kontrol etti. 44’de Valbuena’nın sağ kanattan kullandığı kornerde Skrtel’in penaltı noktasında yaptığı kafa vuruşu üst direğe yakın yerden auta gitti. 54’de Valbuena’nın sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Frey’in kafa vuruşu üstten auta gitti. 73’te Petkovic’in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği plase şutu kaleci Harun uçarak topu direk dibinde kornere çeldi. 87’de Stojanovic’in ceza sahası içinde dar açıdan çektiği sert şut üstten auta gitti ve maç da başladığı gibi golsüz sona erdi.

ANDERLECHT-SPARTAK TRNAVA: 0-0

Gruptaki diğer maçta Belçika’nın Anderlehcht takımı kendi sahasında Slovakya’nın Spartak Trnava takımı ile 0-0 berabere kaldı.


Hedefe ulaştık, mutluyuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Dinamo Zagreb maçının ardından yaptığı açıklamada, bir üst tura yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Avrupa’da hedeflerine ulaştıklarını dile getiren Hollandalı teknik adam “Hedefimizi başardık. İyi bir maç çıkardık ama gol attığımızda zorlandığımızı görüyoruz. Maçın genel resmine baktığımızda memnun edici bir karşılaşmaydı. Maçın oynandığı şartlara bakarak söylüyorum bunu’’ ifadelerini kullandı. Koeman, gol yollarında yaşadıkları sorunla ilgili olarak da ‘’Gol atmakta zorlanıyoruz. Aslında pozisyon üretiyoruz ama biraz da şansa ihtiyacımız var. Bu durumu geliştirmek için çok çalışıyoruz. Futbolda maç kazanmak istiyorsanız, gol atmak mecburiyetindesiniz’’ değerlendirmesinde bulundu.

KOEMAN OYUNCU DEĞİŞTİRMEDİ

Sarı-lacivertli takımın teknik sorumlusu Erwin Koeman, Dinamo Zagreb maçını başladığı 11’le bitirdi. Hollandalı teknik adam, ikinci yarının başından itibaren yedek kaleci Erten Ersu dışında diğer 6 oyuncuyu belirli aralıklara ısınmaya gönderdi. Koeman, bu isimlerin hiçbirini oyuna dahil etmedi ve 3 değişiklik hakkını da kullanmadı. Fenerbahçe’de bu uygulamanın aynısını 2016-2017 sezonunda bir diğer Hollandalı teknik adam Dirk Advocaat döneminde Süper Lig’de Akhisarspor’u 3-1 yendikleri maçta yapmıştı.

  • Tek forvetli sisteme dönüş
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, Avrupa Ligi’ndeki Dinamo Zagreb karşısında sürpriz yapmadı ve beklenen 11 ile sahaya çıktı. Hollandalı teknik adam, Trabzonspor maçının ilk 11’inden 3 isim değiştirdi. Sakatlığı bulunan Ayew kadroda yer almazken, Mehmet Topal ile Slimani yedek soyundu, bu oyuncuların yerlerine Barış Alıcı, Jailson ve Benzia as kadroda forma giydi. Erwin Koeman Dinamo Zagreb karşısında oyun sisteminde de değişikliğe gitti ve çift ön liberolu ve tek forvetli sisteme döndü. Daha önceki maçlarda 4-4-2 oynatan Hollandalı teknik adam, Dinamo Zagreb maçında Slimani’yi yedek kulübesine çekerek, tek forvetli 4-2-3-1 oyun sistemini tercih etti. İleri uçta Frey takımın gol silahı oldu.
Barış 104 gün sonra

Sarı-lacivertlilerde Ayew’in sakatlığı sonrası as kadroda yer alan Barış Alıcı 104 gün sonra 11’de sahaya çıktı. Ligin ilk 2 haftasında 11’de sahaya çıkan Barış daha sonra yedek kulübesine hapsolmuştu. Genç orta saha oyuncusu en son ligin 2. haftasında 18 Ağustos’ta oynanan Malatyaspor maçında ilk 11’de görev almıştı. Barış, 3 ay 14 gün sonra yeniden 11’de sahaya çıktı. Barış ayrıca Avrupa Kupaları’nda ilk kez 11’de sahaya çıktı. Barış daha önce 2 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yedek soyunmuş ve Avrupa Ligi gruplarında ise 3 karşılaşmada yedek soyunmuş, birinde ise kadroda yer almamıştı.

Valbuena görüşme odasına

F.Bahçe’nin Fransız yıldızı Valbuena, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığını, devre arasında geleceğini konuşmak için yönetimle görüşeceğini söyledi. “Ligue 1’e dönmeyi düşündüm. Böyle bir ihtimal halen devam ediyor” diyen 34 yaşındaki tecrübeli yıldız, “Şu anda sadece futboldan keyif almaya bakıyorum. Gelecekte neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Sözleşmemin bitmesine 6 ay var. Ocak ayında benimle ilgili tasarruflarını öğrenmek için yöneticilerimizle konuşacağım. Ne olacağını göreceğiz” dedi.

Ayew’in yıllık ücreti 5 milyon

F.Bahçe’de beklenen performansı sergilemeyen Ganalı yıldız Andre Ayew’in sarı-lacivertli takımdan yıllık 5 milyon Euro aldığı öğrenildi. Yönetim, Swansea City ile yaptığı anlaşmada kiralama ücreti ödemezken, ancak tecrübeli oyuncunun İngiliz kulübünden aldığı yıllık ücreti ödemeyi taahhüt etmişti. Ayew’in yıllık ücretinin de 5 milyon Euro olduğu öğrenildi. İngiliz kulübü, Ayew’in yıllık ücretinden kurtulmak için tecrübeli yıldızı satış listesine koymuştu.

G.Saray’a gönderme

Kulüpler Birliği’nin Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’ya destek çıkan açıklamasının ardından F.Bahçe’den sarı-kırmızılı kulübe gönderme geldi. Herhangi bir kulübe ayrıcalık sağlanmaması gerektiğini belirtilen açıklamada “Bir camianın adalet değil ayrıcalık talep etmesi, Türk futbolunun hak ettiği adil yönetim ve eşit şartlarda mücadele etme fırsatı karşısındaki en büyük tehlikedir” denildi.

#Fenerbahçe
#UEFA Kupası
5 yıl önce