|

Fenerbahçe'nin muhteşem dörtlüsü

Fenerbahçe, Süper Lig'de ve Avrupa kupalarında çıktığı 17 resmi maçını da kazanırken her iki kulvarda toplam 50 gol attı. Tadic, İrfan Can, Szymanski ve Dzeko'dan oluşan hücum hattı 50 golün tamamına katkı sağladı. 32 gol atan 4 isim 18 de asist yaptı.

11:34 - 24/10/2023 Salı
Güncelleme: 12:47 - 24/10/2023 Salı
Yeni Şafak
Dzeko - Szymanski - İrfan Can - Tadic
Dzeko - Szymanski - İrfan Can - Tadic

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de 9, Avrupa kupalarında ise 8 maç olmak üzere 17 resmi maçını da kazandı. Teknik direktör İsmail Kartal önderliğindeki sarı-lacivertliler gol yollarında da etkili bir performans sergiliyor. Fenerbahçe, bu sezon 17 resmi maçta rakip filelere 50 gol atmayı başardı ve maç başına 2.94 gol ortalaması yakaladı.


Sarı-lacivertlilerde Tadic, İrfan Can Kahveci, Szymanski ve Dzeko'dan oluşan dörtlü, oyuna ve skora verdikleri katkı ile öne çıkıyor. Hücum dörtlüsü 32 kez fileleri havalandırırken, 18 kez de asist yaptı. Dzeko, resmi maçlarda 9 gol ve 5 asist, Szymanski 9 gol ve 4 asist, İrfan Can Kahveci 8 gol ve 5 asist, Dusan Tadic de 6 gol ve 4 asistle skora katkı sağladı. Dzeko, Szymanski ve İrfan Can Kahveci, bu sezon ligdeki 24 golün 17'sine imza atarken, Galatasaray ve Adana Demirspor dışındaki 17 takımdan daha fazla gol atma başarısı gösterdi.




Fenerbahçe hızlı başlıyor

Sarı-lacivertliler, lig maçlarının ilk 10 dakikalık bölümünde en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor. Fenerbahçe, ligde geride kalan 9 maçın 5'inde ilk 10 dakika içinde fileleri havalandırdı. Sarı-lacivertliler, ligde 24 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 5 gol gördü ve 19 gol averajıyla ligin bu alanda zirvede yer aldı.


Livakovic'in durumu iyi

Hatayspor maçının ikinci yarısında dizini direğe çarparak sakatlanan ve maçı sekerek tamamlayan Hırvat kaleci Livakovic'in sakatlığında endişe verici bir durumun olmadığı belirtildi. Hırvat kaleci, dün takımla çalıştı. Livakovic, Konferans Ligi'nde perşembe günkü Ludogorets maçında riske edilmeyecek.






#Fenerbahçe
#Dzeko
#Szyamanski
#İrfan Can Kahveci
#Dusan Tadic
7 ay önce