|

Fenerbahçe'ye ırkçı kafes

Sarı-Lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Molde, güvenlik tedbiri gerekçesiyle Aker Stadı'nda Fenerbahçeli taraftarlara karşı ırkçı bir tutum takındı.

Yeni Şafak
11:12 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 12:54 - 24/11/2015 Salı
Diğer

Tribüne Fenerbahçe taraftarları için ağ geren Molde'nin bu kararının perde arkasında 5 Kasım'da oynanan Ajax maçı öncesi sarı-lacivertli taraftarların Amsterdam'da karıştığı kavga yatıyor. Kentte yaşanan olaylar üzerine kulüp yöneticileri ile Norveç polisi olağanüstü bir toplantı yaptı.





Akşam'da yer alan habere göre; Norveç basınının Amsterdam kent merkezinde polisle çatışan, bulundukları kafenin masa ve sandalyelerini fırlatan Fenerbahçeli taraftarların görüntülerini yayınlaması, İskandinav ülkesinde büyük bir korkuya yol açarken, Molde Kulübü, yaşanması muhtemel olaylara karşı tedbir olarak san-lacivertli taraftarları kafese alma yöntemini seçti.



Fenerbahçe'nin 2012-13 sezonunda oynadığı UEFA maçlarında yaşanan güvenlik ihlalleri sebebiyle sarı-lacivertli kulüp çok ciddi yaptırımlara ve para cezalarına maruz kalmıştı. UEFA, Sarı-Lacivertliler'i Avrupa'dan men edip, benzer olayların bir daha yaşanmaması koşuluyla ihraç kararını erteledi. Sarı-lacivertli taraftarların Molde deplasmanında olay çıkartması halinde F.Bahçe Avrupa'dan men edilebilir.









#fenerbahçe
#molde
#kafes
#uefa avrupa ligi
8 yıl önce