|

Fener'den yeni yıl hediyesi

Fransa'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe, F.Bahçe'nin Makoun transferinde İngiliz Aston Villa'yı geride bıraktığını yazdı. Sarı-lacivertlilerin 7 milyon euro bonservis ücreti isteyen Lyon ile pazarlıklarını bitirme aşamasına getirdiğini iddia eden gazete, “Makoun, Niang ve Dia'nın takım arkadaşı olacak” ifadelerini kullandı. Belçika'nın Voetbal Belgie Gazetesi ise Ngongca Anele'nin F.Bahçe ile anlaştığı duyurdu.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 2/01/2011 Pazar
Güncelleme: 00:49 - 2/01/2011 Pazar
Yeni Şafak
Fener'den yeni yıl hediyesi
Fener'den yeni yıl hediyesi

Devre arasında takıma takviye yapması beklenen F.Bahçe'nin temasta olduğu oyuncular ve kulüpleriyle ilgili iddialar Avrupa basınına yansımaya devam ediyor. Sarı-lacivertli kulübün Fransa pazarında ve Belçika ligindeki girişimlerinden Makoun ve Anele Ngongca için olumlu girişimler yaşandığı ileri sürüldü. Fransa'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe, F.Bahçe'nin Lyon'da forma giyen Makoun transferinde İngiliz Kulübü Aston Villa'yı geride bıraktığını yazdı. Sarı-lacivertliler, 7 milyon euro bonservis isteyen Kulübü Lyon ile pazarlıklarını sürdürürken, Kamerunlu orta saha oyuncusunun transferinin her an bitebileceği savunuldu. L'Equipe Gazetesi; “F.Bahçe 7 milyon euroya Makoun'u alacak. Kamerunlu orta saha oyuncusu artık Niang ve Dia'nın takım arkadaşı olacak” diye yazdı. F.Bahçe'nin listesindeki Marsilya'nın Nijeryalı sol kanat oyuncusu Taiwo ise menajeri vasıtasıyla Türkiye Ligi'ni düşünmediğini açıkladı. Belçika'nın Voetbal Belgie Gazetesi'nin haberine göre ise Anele Ngongca artık F.Bahçe için ter dökecek. F.Bahçe'nin 4 milyon euro bonservis karşılığında Genk Kulübü'nda forma giyen 23 yaşındaki savunma oyuncusu Ngongca ile anlaştığını ileri süren gazete Güney Afrikalı defans oyuncusunun ilk olarak sağlık kontrolünden geçeceğini ifade ederken, genç oyuncunun kulübündeki soyunma odasını boşalttığını yazdı.


MAKOUN KİMDİR

Makoun, futbol kariyerine Kamerun'un Cotonsport Garoua ekibinin alt yapısında başladı. 2001'de, Ligue 1 ekiplerinden Lille'e transfer olmadan önce, ülkesinin Jeunesse Star ve Tonnerre Yaoundé takımlarının alt yapılarında oynadı. Kısa zamanda takımın sürekli oyuncuları arasına giren Makoun, 2001-2008 yılları arasında Lille kulübüyle 150'nin üzerinde maça çıktı. Performansıyla; Arsenal, Tottenham Hotspur, Juventus, Monaco, Marsilya ve Lyon gibi kulüplerin dikkatini çekti. 16 Haziran 2008'de Makoun, 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Lyon ile dört yıllık sözleşme imzaladı.


NGONGCA KİMDİR

Güney Afrikalı savunma oyuncusu Calvin Anele Ngongca 1987 doğumlu. 2009 yılından bu yana milli takım forması giyen genç oyuncu, Güney Afrika formasını 10 kez giydi. 2003-2007 yılları arasında Fortune'de oynayan Ngongca, 20007'den bu yana da Belçika'nın Genk Kulübü'nde forma giyiyor. 1.77 boyundaki futbolcu, defansif yönünün yanı sıra orta sahada da forma giyiyor.




14 yıl önce