|

Fener'in bombası Xabi Alonso

Arsenal, Tottenham ve Atletico Madrid'in de listesinde bulunan Alonso, F.Bahçe'ye gitme konusunda son kararını teknik direktörü Benitez ile yapacağı görüşmeden sonra verecek.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 26/07/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:54 - 26/07/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Fener'in bombası Xabi Alonso
Fener'in bombası Xabi Alonso

Mehmet Aurelio'nun takımdan ayrılmasıyla yabancı futbolcu arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de Xabi Alonso transferinde karar aşamasına gelindiği öğrenildi. Sarı-lacivertli ekibin bonservis bedeli için Liverpool ile anlaştığı iddia edilirken, Alonso'nun da son kararını teknik direktör Rafael Benitez ile görüştükten sonra vereceği ifade edildi. Sarı-lacivertli yöneticilerin İspanyol futbolcunun isteklerine olumlu yanıt verdiği, bu nedenle de transfere bitmiş gözüyle baktıkları ileri sürüldü.


DEVLERLE YARIŞIYOR

F.Bahçe yönetimi, İspanyol futbolcuyla ilgili çıkan haberleri bugüne kadar resmi internet sitesinden yalanlamazken Alonso ile ilgili dün yine İngiliz basınında da geniş yer buldu. Daily Express Gazetesi'nin haberinde Arsenal, Tottenham, Atletico Madrid ve Fenerbahçe'nin Alonso'yu transfer etmek istediği belirtilirken, yıldız futbolcunun artık Liverpool'da devam etme ihtimalinin zayıf olduğu yazıldı. Fenerbahçe yönetiminin İspanyol futbolcudan haber beklediği ve yıldız oyuncunun kendisine sunulan teklifi kabul etmesi halinde transferi açıklayabilecekleri belirlendi. Sarı-lacivertli yönetimin Alonso'nun “hayır” deme ihtimaline karşılık bir başka İspanyol Albelda'yı hazır tuttuğu da iddia edildi.


ALONSO'NUN KARİYERİ

Doğum tarihi: 25 Kasım 1981

Doğum yeri: Tolosa/İspanya

Boyu: 1.83

Mevkii: Orta saha

OYNADIĞI KULÜPLER

1999-2004 Real Sociedad

(94 maç 9 gol)

2000-2001 SD Eibar

(14 maç)

2004- Liverpool

(136 maç 12 gol)

Milli Takım kariyeri

2003 İspanya

(40 maç 1 gol)


16 yıl önce