|

Ferrari su kaynattı

İnönü'deki dev maç nefes kesti. Beşiktaş Necip'le kendi kalesini, Ekrem ve İbrahim'le F.Bahçe kalesini vurdu. 63'te Ferrari kırmızı kart gördü, penaltı yaptırdı. Alex İnönü'de eşitliği kurdu, iki gol daha bulup F.Bahçe'ye üst üste 6. galibiyeti ve maç fazlasıyla liderliği getirdi

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 21/02/2011 Pazartesi
Güncelleme: 01:14 - 21/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Ferrari su kaynattı
Ferrari su kaynattı

Fenerbahçe zirve yürüyüşünde liderlik koltuğuna İnönü'de oturdu. İkinci yarıdaki müthiş performansıyla şampiyonluğa ortak olan sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ı deplasmanda 4-2 yenerek maç fazlasıyla yeni lider oldu. Ligde bu sezon sıkıntılı bir sezon geçiren Beşiktaş ise sahasındaki maçta yenik duruma düşmesine rağmen öne geçti. 62'de Ferrari'nin oyundan atılması siyah-beyazlı takım skor ve futbol üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Kaleci Rüştü inanılmaz kurtarışlarıyla Beşiktaş adına tarihi farkı önledi. Fenerbahçe'de Alex, ilk golün asistini yaparken attığı 3 golle de geceye damgasını vurdu. 5. dakikada Alex'in kullandığı serbest atışında ceza sahası içinde Necip'in kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. 17'de Dia ceza sahası içinde İbrahim Toraman'ı geçti, vuruşunda top Rüştü'den döndü. 20'de Niang, orta sahadan aldığı topla rakiplerini geçti, kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda Rüştü kurtardı. Aynı dakika içinde Emre'nin ceza sahası dışından köşeye giden topunu yine kaleci Rüştü kurtardı. 24'te ceza sahası içinde Dia'nın vuruşunda top direkten döndü. 44'te Guti'nin pasında Ekrem ceza sahası içinde Santos'tan sıyrıldı, nefis vuruşunda top ağlara giderken Beşiktaş da maçta beraberliği yakaladı: 1-1. 49'da Simao'nun serbest atışında barajdan dönen topu İbrahim Toraman filelere göndererek Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü attı. 60'da Almeida kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu Volkan'ın ayaklarından döndü. 62'de Ferrari'nin Lugano'ya yaptığı hareket sonrası kazanılan penaltı atışını 65'te Alex gole çevirerek Fenerbahçe'ye beraberliği getirdi: 2-2. 69'da Dia'nın pasında Niang'ın vuruşu Rüştü'nün ayaklarına çarparak kornere gitti. 72'de Emre'nin ortasında ceza sahası içinde Alex'in kafa golüyle Fenerbahçe 3-2'lik üstünlüğü yakaladı. 75'te Alex'in golüyle Fenerbahçe skoru 4-2 yaptı.


Maçın kırılma anı

Beşiktaş skorda ve oyunda maçı üstün götürürken, Ferrari ceza alanı içinde Lugano'nun suratına vurunca roller değişti. 63. dakikada çıkan kırmızı kart ve penaltı kararından sonra F.Bahçe Alex'le önce eşitliği sonra farkı buldu. Pozisyonda önce Lugano'nun bir müdahalesi vardı ama maçın en kötüsü olan Cüneyt Çakır bunu da süzemedi.


Necip kendi kalesine

F.Bahçe maça daha arzulu başladı. Daha 5. dakika oynanırken Alex'in kullandığı serbest vuruşta Necip'in omzuna çarpan top Beşiktaş ağlarına gitti. Sarı-lacivertli takım bu golden sonra skoru artırma fırsatları buldu ama kullanamadı. 30. dakikadan sonra Beşiktaş üstünlüğü eline aldı.






13 yıl önce