|

Filenin Sultanları muhteşem başladı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri A Grubu’nda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, ilk maçında Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti.

Yeni Şafak
09:57 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 10:07 - 5/01/2016 Salı
DHA

Maça yüksek tempoda başlayan milliler, Gözde Kırdar ve Neriman'ın köşe hücumları, Neslihan'ın ise etkili servisleriyle ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Arka alandan top çıkartmakta zorlanan Hırvatistan karşısında blok üstünlüğünü de elde eden Filenin Sultanları, yüksek paslı hücumlarla topu sayıya çeviren Kübra'nın skora katkısıyla ikinci teknik molayı da 16-10 önde tamamladı. Setin son ölümünde yine bloklarda rakibine geçit vermeyen Milliler, seti 25-18 kazandı.



İkinci sete Hırvatistan iyi başladı. Poljak ile sayılar üreten Hırvatistan'a karşı Milliler hemen toparlanarak Eda-Naz ikilisinin bloklarıyla skoru dengeledi. Neriman'ın köşeden aldığı sayılar Türkiye'nin teknik molaya 8-5 üstün girmesini sağladı. Mola dönüşü Kübra-Gözde ikilisinin blokları karşısında dağılan Hırvatistan, ikinci teknik molayı da 16-14 geride tamamladı. Grbac ile hücumları sayıya çeviren Hırvatistan, setin son bölümünde etkili savunma yaparak skoru lehine çevirmeyi başardı. (20-18) Karşılıklı sayıların alındığı son bölümde Gözde ve Eda Ay-yıldızlı takımı oyunda tuttu; Kübra'nın blokları ise seti 25-22 kazanmayı sağladı.



Üçüncü sette de özellikle bloklarda rakibine geçit vermeyen Türkiye, pasör Naz'ın hücum organizasyonlarındaki başarısı ve Neriman'ın file üstündeki etkili oyunuyla karşılaşmayı 3-0 kazandı.



2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinde ilk gün oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:



Hollanda: 2 - Almanya: 3 (A Grubu)


Polonya: 2 -Rusya: 3 (B Grubu)


Hırvatistan: 0 -Türkiye: 3 (A Grubu)



Yarın oynanacak maçların programı ise şöyle:



14.00 İtalya - Rusya (B Grubu)


16.30 Belçika - Polonya (B Grubu)


19.30 Almanya - Türkiye (A Grubu)


#filenin sultanları
#2016 rio olimpiyatları
#avrupa
#kıta elemeler
#türkiye
#hırvatistan
8 yıl önce