|

Galatasaray''ın stoper adayı Balanta

Başkan Aysal, genç Doria''yı beğendiklerini belirterek ''Ancak listemizde daha tecrübeli olan Balanta ilk sırada yer alıyor. Yabancı kontenjanını azaltırsak kiralayacağız'' dedi

Taha Güvendi
00:00 - 6/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 6/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray''ın stoper adayı Balanta
Galatasaray''ın stoper adayı Balanta

Teknik direktör Cesare Prandelli''nin raporu doğrultusunda Aurelien Chedjou''nun yerine savunmaya takviye arayışında olan G.Saray''da bu bölge için Matheus Doria ismi telaffuz edilse de Başkan Ünal Aysal, ilk hedeflerinin başka bir isim olduğunu açıkladı. Aysal, hiçbir savunma oyuncusuna 8-10 milyon Euro gibi rakamları ödemeyeceklerini belirterek stoper için düşündükleri ilk ismin Botafogolu 19 yaşındaki Doria değil, River Plate''in Kolombiyalı savunmacısı Eder Alvarez Balanta olduğunu kaydetti. ''Doria genç, beğendiğimiz bir oyuncu. Anak bizim 10 milyon Euro bonsvervis vermek gibi bir lüksümüz yok'' diyen Aysal, ''Doria, daha tecrübeli olan Balanta''dan sonra listemizde yer alıyor. Balanta''nın transferi için ise yabancı kontenjanımızda düşürme sağlarsak ve oyuncunun kulübü ile anlaşırsak harekete geçeceğiz. Hatta bu transfer, bonservisiyle değil, kiralama yoluyla da olabilir'' ifadelerini kullandı.

TARIK İÇİN SON TEKLİF 3 MİLYON EURO+1 OYUNCU

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, son günlerin en çok konuşulan iç transfer konusunda da Tarık için Eskişehirspor''a 3 milyon Euro ve bir kiralık oyuncu teklif ettiklerini, bu teklifin dışında başka girişimde bulunmayacaklarını kaydetti. Aysal, Balanta için bu açıklamaları yaparken Arjantin basını da sarı-kırmızılı takımın River Plate''e 7 milyon Euro bonservis teklif ettiğini öne sürdü. G.Saray''ın uzun süredir renklerine bağlamak için uğraştığı 21 yaşındaki stoper, aynı zamanda İspanyol Valencia ekibinin de transfer listesinin başında bulunuyor. Balanta, Dünya Kupası sırasında yaptığı açıklamada G.Saray''ın kendisi için iyi bir alternatif olabileceğini söylemişti.

Yasin Öztekin G.Saray''da

G.Saray, Kayseri Erciyesspor''da forma giyen Yasin Öztekin''i renklerine bağladı. Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, transferi duyururken ''Görüşmeler olumlu sonuçlandı ve transfer gerçekleşti. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu ama Anadolu kulüplerinin böyle bir handikapı var. Büyük kulüp isteyince oyuncular gitmek istiyor. Gitmek isteyen oyuncuyu zorla tutamıyorsunuz'' ifadelerini kullandı. 27 yaşındaki orta saha, geçen sezon forma giydiği Erciyesspor''a Trabzonspor''dan transfer olmuştu.

Hamit, Bundesliga''ya dönüyor!

Teknik Direktör Cesare Prandelli''nin performansından memnun olmadığı Hamit Altıntop''un takımdan ayrılmak istediğini söylediği öğrenildi. Hamit''in kardeşi Halil Altıntop''un da formasını giydiği Augsburg''dan teklif aldığı kaydedildi.


10 yıl önce