|

Galatasaraylı 'Fitnatmurat'a sürpriz

Amasya'da yaşayan ve "Fitnatmurat" ismiyle sosyal medya fenomenleri arasında yer alan, Başbakan Davutoğlu'nun da geçen ay sosyal medyada takip etmeye başladığı spastik engelli Murat Saraç'a taraftarı olduğu Galatasaray'ın futbolcularının imzaladığı forma hediye edildi.

Yeni Şafak
11:34 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 12:05 - 10/01/2016 Pazar
AA

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin, Taşova ilçesinde annesi ve anneannesiyle yaşayan ve koyu bir Galatasaray taraftarı olan doğuştan engelli 16 yaşındaki Saraç'a, gönlünü verdiği takımın futbolcularının imzaladığı formayı hediye etmek için girişimde bulundu. Galatasaraylı yöneticilerle iletişime geçen Ergin, Saraç için forma istedi. İsteği olumlu karşılanan Ergin'e üzerinde Galatasaraylı futbolcuların imzaladığı forma kısa sürede gönderildi.



Ergin, evinde ziyaret ettiği Saraç'a formayı hediye etti. Hayranı olduğu futbolcuların imzasının bulunduğu formayı alan Saraç, büyük mutluluk yaşadı.



Davutoğlu takip ediyor

Saraç yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini sosyal medyada takip etmeye başlamasının ardından Galatasaraylı futbolcuların imzasının bulunduğu formanın hediye edilmesiyle ikinci bir mutluluk yaşadığını söyledi.



Galatasaraylı futbolculara, yöneticilere ve formanın hediye edilmesine vesile olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ergin'e teşekkür eden Saraç, "Burada imzası bulunan bütün futbolcuların hayranıyım. Hayranı olduğum futbolcuların benim için imza atması beni çok sevindirdi" ifadesini kullandı.



'Murat'ı sevindirecek en güzel hediye bu formaydı'

Ergin de Murat Saraç'ın ihtiyaçlarının çoğunun devlet tarafından karşılandığını, engelli genci sevindirecek en güzel hediyenin, hayranı bulunduğu takımın forması olacağını düşündüğünü ifade etti.



Saraç'ın özel ve yetenekli bir çocuk olduğunu vurgulayan Ergin, şunları kaydetti:



"Murat'ı tanıdıktan sonra onun en önemsediği hadiselerden birinin Galatasaray olduğu gördük. Bunun üzerine Galatasaraylı yöneticilerden Murat'ın bedenine uygun, üzerinde futbolcuların imzasının bulunduğu Murat Saraç isimli forma istedik. Talebimiz olumlu karşılandı ve kısa sürede formayı bize gönderdiler. Biz de zaman kaybetmeden Murat için anlamlı olduğunu düşündüğümüz formayı kendisini ziyaret ederek hediye ettik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Murat kardeşimizin her zaman yanındayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının en önemli hizmet modeli olan evlere ziyaretlerle sadece Murat'ın değil, engelli bütün kardeşlerimizin yanındayız."



Evinde eğitim alan ve bilgisayar kullanabilen Murat Saraç, futbol ve strateji oyunları oynayarak sosyal medyada vakit geçiriyor. Saraç'ın en büyük tutkularından biri de Galatasaray'ın maçlarını izlemek.



#Murat Saraç
#Fitnatmurat
#galatasaray
#forma
8 yıl önce