|

Gecemizi aydınlatın

Siyah-beyazlılar, hem avantajı kapma, hem de 8 yıl önce 8-0 yenildiği Liverpool karşısında kötü izleri silme düşüncesinde; Trabzonspor ise Napoli önünde yarıştığı tek dala sıkı tutunmak istiyor

04:00 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:34 - 19/02/2015 Perşembe
Diğer
UEFA Avrupa Ligi 2. turu bugün oynanacak maçlarla başlayacak. Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş ve Trabzonspor, 26 Şubat'taki rövanş öncesi avantajlı sonuçlar almaya çalışacak. Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında bugün İngiliz ekibi Liverpool'a konuk olacak. Liverpool'daki Anfield Road Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Siyah-beyazlılar, 8 yıl önce Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında 8-0 yenildiği Liverpool karşısında kötü izleri silmeye çalışacak. 

RÖVANŞ ÖNCESİ 3 İSİM SINIRDA

Beşiktaş’ta sakatlar İsmail Köybaşı, Tolga Zengin ve Alexander Milosevic… Tomas Sivok da UEFA listesine dahil edilmediği için kadroda yok. Siyah-beyazlılarda ayrıca Liverpool maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Ersan, Motta ve Veli, bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda İstanbul'daki rövanş maçında forma giyemeyecek. Liverpool'da ise kart cezalısı Sırp futbolcu Lazar Markovic, Beşiktaş karşısında oynayamayacak. İngiliz ekibinde Alberto Moreno ise sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

TRABZONSPOR’DA 6 EKSİK

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalmak için mücadele edeceği İtalya'nın Napoli takımıyla evinde karşılaşıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki maç saat 20.00'de başlayacak. Mehmet Ekici ve Constant’ın cezalı, Yatabare, Waris, Yusuf ile Belkalem’in sakat olduğu bordo-mavili takımda diğer sakat Bosingwa’nın dün akşamki idmanda takımla birlikte çalışması teknik heyeti sevindirdi.

Demba Ba belirsiz

Beşiktaş'ın Bursaspor ile oynadığı maç sonrası sol kalçasında ağrılar oluşan ve son antrenmana katılamayan Demba Ba'nın oynamama ihtimali az da olsa mevcut. İngiltere'ye götürülen Senegalli futbolcunun oynayıp oynayamayacağı maç öncesi kesinlik kazanacak. 


Cardozo oynuyor

Trabzonspor’da yaşadığı bel ağrıları nedeniyle Sivasspor ile oynanan kupa maçında forma giyemeyen Cardozo, Napoli maçında takımdaki yerini alacak. 


8-0'lık maçtan tek kalan isim Serdar Kurtuluş

Serdar Kurtuluş, Beşiktaş'ın şu anki kadrosunda yer alan futbolcular içinde Liverpool'a karşı alınan 8-0'lık yenilgiyi yaşayan tek isim oldu. İngiliz ekibinde ise Gerrard ve Lucas, o zamanki kadroda da yer alıyordu.


Evinde yenilmiyor

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı evinde yenilmedi. İngiliz ekibi, Türk takımlarıyla sahasında yaptığı 5 maçta 4 kez galip geldi, bir kez de berabere kaldı. 


19 Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde 19. kez İngiliz ekipleriyle karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, 18 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik alıp, 8 kez de mağlup oldu. 


175 Beşiktaş, Liverpool maçında 175. Avrupa kupası maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 174 maçtan 65'ini kazanıp, 34'ünde berabere kaldı, 75 kez yenildi.


Trabzonspor maçı hakemleri değişti

Trabzonspor'un, Napoli ile bugün sahasında oynayacağı maçın hakemleri değişti. Karşılaşmayı yöneteceği açıklanan Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa ve ekibi kötü hava şartlarından dolayı Türkiye'ye ulaşamayınca UEFA; bugünkü maça Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov ve ekibini atadı.


120 Trabzonspor, Napoli maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 120. karşılaşmasına çıkacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar yaptığı toplam 119 maçta 46 galibiyet ve 31 beraberlik aldı, 42 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı. 


18 G.Birliği'nin başında 8, Eskişehir ve F.Bahçe'de 4'er, Trabzonspor'da 2 maç olmak üzere 18 Avrupa kupası mücadelesine çıkan Yanal, 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.  Trabzonspor ise Napoli ile ilk kez karşılaşacak.


UEFA Avrupa Ligi'nde GÜNÜN PROGRAMI

20.00 Aalborg-Club Brugge

20.00 Dnipro-Olimpiakos

20.00 PSV-Zenit St. Petersburg

20.00 Roma-Feyenoord

20.00 Torino-Athletic Bilbao

20.00 Trabzonspor-Napoli

20.00 Wolfsburg-Sporting Lisbon

20.00 Young Boys-Everton

22.05 Ajax-Legia Warszawa

22.05 Anderlecht-Dinamo Moskova

22.05 Guingamp-Dinamo Kiev

22.05 Sevilla-M.Gladbach

22.05 Liverpool-Beşiktaş

22.05 Tottenham-Fiorentina

22.05 Celtic-Inter

22.05 Villarreal-Salzburg
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#UEFA Avrupa Ligi 2. turu
9 yıl önce