|

Göçebe Oyunları’na damga vurduk

Kırgızistan’da üçüncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda okçuluk branşında yarışan sporcularımızdan İbrahim Balaban altın, Fatih Yıldız gümüş madalya aldı. Canset Genel, at üstünde ok atmada altın madalyaya uzanırken, uzun mesafeye ok atmada ise 2 altın ve 1 gümüş, güreşte de 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandık.

Haber Merkezi
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 06:16 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk okçularının sergilediği başarılı performans dikkat çekti
Türk okçularının sergilediği başarılı performans dikkat çekti

Kırgızistan’da üçüncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda Türk okçularının sergilediği başarılı performans dikkat çekti. Ülkenin kuzeyinde yer alan Issık Göl Bölgesi’ndeki Kırçın yaylasında 36 ülkeden toplam 196 okçunun katıldığı bu dalda yarışlar tamamlandı. Uzun mesafe ok atma yarışması, Macaristan usulüne göre erkekler ve bayanlar arasında yapıldı. Türk okçulardan İbrahim Balaban altın, Fatih Yıldız gümüş madalya kazandı. Canset Genel de kadınlarda at üstünde ok atma yarışmasında altın madalyaya uzandı. Dünya Göçebe Oyunları’nda mangala, güreş, at üstünde ok atma, yerde ok atma branşlarında mücadele eden Türkiye, uzun mesafeye ok atmada 2 altın ve 1 gümüş, güreşte de 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

Kırgızistan Toguz Korgool Federasyon Başkanı Kamçıbek Kasımov, organizasyonun ardından açıklamalarda bulundu. Türk mangala oyununun ilk kez 2. Dünya Göçebe Oyunları’na dahil olduğunu belirten Kasımov, “Türk akıl oyunu, Kırgızistan’da popüler oldu. Bu oyuna ilgi arttı. Biz de bu oyunu 3. Dünya Göçebe Oyunları’nın branşları arasına aldık. 3. Dünya Göçebe Oyunlarında mangala yarışmalarına 57 yarışmacı katıldı” dedi.

EVİMİZDEKİ OYUNLARA HAZIRLANIYORUZ

3. Dünya Göçebe Oyunları’nda mangala yarışmalarında hakemlik yapan Türkiye Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen, Türkiye’nin ev sahipliğinde 2020’de yapılacak 4. Dünya Göçebe Oyunları kapsamında düzenlenecek mangala yarışmalarına şimdiden hazırlanmaya başladıklarını belirtti. Özgen, “Buradaki heyet ve sporcularla görüşüyoruz. Bu, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Göçebe Oyunları ile ilgilenen sporcuları ülkemizde ağırlayacağız. Kendimizi tanıtmak, misafirperverliğimizi göstermek, organizasyon yeteneğimizi sergilemek bizim için çok büyük fırsattır” diye konuştu. Özgen, federasyon olarak mangala oyununun ulusal ve uluslararası alanda yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını sözlerine ekledi. Turnuvada temsilcilerimizden olan Atilla Güven de turnuvanın kendisine çok güzel bir tecrübe kazandırdığını ve gelecek yıllarda daha iyi sonuçlar alacağına inandığını söyledi.


Dünya Göçebe Oyunları’nda Türk sporcular sergiledikleri performanslarla seyircilerin ilgi odağı oldu.

#Göçebe Oyunları
#Türkiye
6 yıl önce