|

Gönlümüze göre

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edecek F.Bahçe İsviçre temsilcisi Young Boys ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk maçı 27-28 Temmuz'da İsviçre'de, rövanşı 3-4 Ağustos'ta İstanbul'da yapacak. UEFA Avrupa Ligi'nde G.Saray, 3. ön eleme turunda Beograd (Sırbistan) -Torpedo Zhodino (Belarus) maçının galibiyle, Beşiktaş ise Vikingur'u elerse, Çek Cumhuriyeti'nin V. Plzen takımıyla 29 Temmuz'da karşılaşacak

00:00 - 17/07/2010 Cumartesi
Güncelleme: 01:30 - 17/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Gönlümüze göre
Gönlümüze göre

Belçika'nın Genk kentinde kamp yapan F.Bahçe, bugün ETL-DOM Turnuvası'nın 3.'lük maçında FC Köln ile karşılaşacak. Köln Fortuna Stadı'ndaki maç, yerel saatle 15.30'da başlayacak. Kampın 5. gününü çift antrenmanla geçiren sarı-lacivertliler, 1 saat 15 dakika süren sabah idmanında ısınma ve koordinasyon çalışmaları yaptı. Futbolcular daha sonra 2'şerli 2 gruba ayrılarak top kapma ve pas idmanı gerçekleştirdi. Bu sırada kaleciler de, kaleci antrenörü Murat Öztürk yönetiminde ayrı bir çalışma yaparken, idman dar alanda çift kale maçla sona erdi. 1 saat 30 dakika süren akşam idmanının son bölümü ise yoğun yağmur yağışı altında geçti. Koşu, çabukluk ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan idman, 2'ye 1 hücum-defans antrenmanıyla devam etti. Hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Volkan Demirel, Gökhan Ünal, Selçuk ve Bekir antrenmana katılmadı.


SON YILLARDA KAYIPLAR

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi İsviçre'nin Young Boys takımı oldu. Sarı-lacivertliler Young Boys'u elemesi halinde, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off maçı oynayacak. Play-off maçları 17-18 Ağustos ve 24-25 Ağustos'ta oynanacak. Young Boys takımının son yıllarda Avrupa kupalarında önemli bir başarısı bulunmuyor. Sarı-siyahlılar, 1959 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final, 1986 yılında ise Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı. Young Boys, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 53 maçta 16 galibiyet, 16 beraberlik ve 21 yenilgi aldı.


Gol kralı Doumbia'yı CSKA'ya sattılar

Young Boys, geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiği İsviçre Ligi'ni son anda Basel'in 3 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi. Sarı-siyahlılar, sahaya pek sık görülmeyen 3-4-3 taktiğiyle çıkıyor. Young Boys, iki sezondur İsviçre Ligi'nin gol kralı olan Doumbia Seydou Doumbia'yı CSKA Moskova'ya, Gilles Yapi Yapo da Basel'e sattı. Takımın en etkili ismi forvet oyuncusu Marko Schneuwly. Young Boys'un 11 lig şampiyonluğu, 6 İsviçre Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Öte yandan İsviçre Ligi'nde yeni sezon bu hafta sonu başlıyor.


Teknik Direktör Vladimir Petkoviç (Bosna-Hersek)

Kaleciler: Marco Wölfli, Hrvoje Bukovski, Roman Bürki

Futbolcular: Emiliano Dudar, Hassan Lingani, Scott Sutter, Alexandre Pasche, Marco Schneuwly, Moreno Costanzo, Thierry Doubai, De Pierro, Schneuwly, Henri Bienvenu, Mario Raimondi, Christoph Spycher, Senad Lulic, Affolter, Degen, Hochstrasser, Regazzoni, Emmanuel Mayuka, Ammar Jemal, Pascal Doubai, Dario Dussin, Sven Zimmermann.


OFK Beograd-Torpedo ilk maçta yenişemedi

G.Saray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Beograd (Sırbistan) ile Torpedo Zhodino (Belarus) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Belgrad-Torpedo Zhodino arasında Sırbistan'da oynanan ilk maç 2-2 berabere tamamlansa da, Belgrad, turun favorisi olarak görülüyor. G.Saray'ın efsane oyuncularından Cevad Prekazi Beograd'ın altyapı antrenörlüğünü yapıyor. Geçen sezonu 3. sırada tamamlayan OFK maçlarını 16 bin kişilik Omladinski Stadı'nda oynuyor. Torpedo ise, geçen sezon ligi 7. sırada bitirse de kupa finaline yükselerek UEFA biletini kaptı. Torpedo maçlarını 3 bin kişilik Torpedo Stadı'nda oynuyor.


Plzen'in en önemli ismi Limbersky

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükselmesi halinde Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak. Viktoria Plzen, geçtiğimiz sezon Çek Cumhuriyeti Kupası'nı müzesine götürerek UEFA hakkı kazandı. Çek ekibi ligi ise 5. sırada tamamladı. Maçlarını 7 bin 500 kişilik Struncovy Sady Stadı'nda oynayan kırmızı-mavili takımın en kariyerli isimlerinden biri, 2005 yılında kısa süreli bir Tottenham Hotspur serüveni yaşayan savunma oyuncusu David Limbersky. Orta sahada Milan Petrzela ve forvet David Strıhavka da dikkat çeken isimler.


14 yıl önce