|

Gösteri zamanı

Olympiakos sınavını 'çok ilginç ve zorlu bir maç' diye nitelendiren Alman çalıştırıcı, tecrübeli bir takımla karşılaşacaklarını vurguladı ve özellikle rakibin ofansif yönüne dikkat çekti: 'Diogo ve Galletti gibi çabuk oyuncuları var. Defansif anlamda çok işimiz olacak.'

Abdullah Eğilmez
00:00 - 23/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 23/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Gösteri zamanı
Gösteri zamanı
YUNAN LİGİNİN FAVORİSİ

G.Saray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Olympiakos ile zorlu ve ilginç bir maç yapacaklarını söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Skibbe, rakiplerinin iyi ve zorlu bir ekip olduğunu kaydederek, “Uluslararası alanda çok büyük tecrübeye sahipler. Son 10 yıl içinde Yunan liginin favorisi. Böyle güçlü bir rakibe karşı oynayacağımız için seviniyoruz, çünkü biz de uluslararası alanda kendimizi gösterme fırsatı yakalayacağız” diye konuştu.


DEFANSTA İŞİMİZ ZOR

Özellikle ofansif alanda rakibin çok silahları bulunduğunu anlatan Skibbe, “Diogo ve Galletti gibi çabuk ve teknik oyuncuları var. Bu defansif anlamda bayağı işimiz olacağını gösteriyor. Bizim için, en az Olympiakos için olduğu kadar önemli bir karşılaşma. UEFA'da olabildiğince kalmak ve gidebileceğimiz en uç yere gitmek istiyoruz. 4 iyi rakibimiz var, onları bir şekilde yenip, gruptan çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.


FELDKAMP'LA ÇALIŞIRIM

Skibbe, Feldkamp'ın, G.Saray'da göreve başlamasıyla ilgili bir soru üzerine, takımın idaresinin kendi işi olduğunu vurguladı. Skibbe, şöyle konuştu: “Geçmişte uzun yıllar Voller ile yakın çalıştım. Bu oluşum olursa, Feldkamp ile de aynı şekilde çalışırım.” Alman teknik adam, Feldkamp'ın, Olympiakos'un son lig maçını izlediğini, önceki gün kendisi ve ekibiyle bu izlenimlerini paylaştığını söyledi.


Hasan Şaş 6 ay yok

G.Saray'ın tecrübeli futbolcusu Hasan Şaş, sağ diz ön çapraz bağındaki ileri derecedeki yırtık sebebiyle, dün sabah Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat oldu. Başarılı bir operasyon sonrasında sağlık durumu gayet iyi olan Hasan Şaş hafta sonuna kadar Acıbadem Hastanesi'nde istirahat edecek, ardından da taburcu edilecek. Hasan Şaş'ın yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.


'Beraberliğe değil kazanmaya geldik'

Olympiakos Teknik Direktörü Ernesto Valverde, İstanbul'a kazanmak için geldiklerini söyledi. Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Olympiakos çalıştırıcısı, 'Beraberlikle dönmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu anlamda pozitif düşünmeye çalışıyoruz” dedi. Kulüp Başkanı Kokkalis ise bugünkü maçta Galatasaray'ı daha şanslı bulduğunu söyledi.


Olympiakos'a Trabzon taktiği

Galatasaray zorlu maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. Teknik Direktör Skibbe futbolcularına 3-0 kazanılan Trabzonspor maçının taktiğini uygulattı. Sarı-kırmızılı takım Yunan rakibi karşısında Trabzonspor karşılaşmasındaki on biri ile sahada yer alacak. Milan Baros ileride tek forvet oynarken, Arda sağ kanattan, Kewell ise sol kanattan içeri kat ederek Olympiakos kalesinde pozisyon kovalayacak. Trabzon maçındaki defans hatalarına dikkat çeken Skibbe, başta Servet olmlak üzere bu bölgede oynayan futbolcuları dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Berlin'de zorlu randevu

G.Saray'ın yer aldığı UEFA Kupası B Grubu'nda oynanacak günün diğer maçında, Almanya'nın Hertha Berlin takımıyla, Portekiz'in Benfica ekipleri 21.30'da karşı karşıya gelecek. Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ise haftayı maç yapmadan geçirecek.


Kadıköy yolunda ilk sınav gecesi

G.Saray finali Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak UEFA Kupası grup maçlarının ilkinde Olympiakos'u ağırlıyor.

G.Saray, hedefini final olarak belirlediği UEFA Kupası 2. tur B Grubu'ndaki ilk maçında bugün Ali Sami Yen Stadı'nda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak. Saat 21.15'de başlayacak karşılaşmayı İspanol Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Grup maçlarına evinde alacağı 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları düzelen Ayhan ile Sabri oynayabilecek. Sarı-kırmızılıların maça Baros'u tek forvet bırakarak çıkması bekleniyor. Sakatlığı geçen Kewell de bu kritik maçta forma giyecek. Karşılaşmanın biletleri satışa çıktığı gün tükendi.

16 yıl önce