|

Gözler forvette aday Doumbia

Rus basını, sarı-kırmızılıların CSKA Moskova’nın Fildişili golcüsü hakkında bilgi topladığını yazdı. Doumbia'nın ayrıca İngiliz Liverpool, Alman Dortmund ve İtalyan Roma'nın da takibinde olduğu ileri sürüldü

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:41 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Goran Pandev’den istediği verimi alamayan, Burak Yılmaz’dan da sakatlığı sebebiyle yararlanamayan Galatasaray’da forvet transferi yeniden gündeme geldi. Rus basınında çıkan haberlere göre sarı-kırmızılılar, CSKA Moskova’nın Fildişi Sahilli golcüsü Seydou Doumbia için devreye girdi. Sözleşmesi Mayıs 2016’da bitecek ve yıl sonunda CSKA Moskova'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan 27 yaşındaki golcü için Galatasaray'ın bilgi aldığı kaydedildi. Sarı-kırmızımı takımla birlikte İngiliz ekipleri Liverpool, Newcastle United ve Everton’ın yanı sıra Fransız temsilcisi Monaco ile Alman Borussia Dortmund ve İtalya’dan Napoli'nin de oyuncunun son durumunu yakından izlediği ifade edildi.

'ROMA İŞİ BİTİRDİ' İDDİASI

İtalyan basını ise Serie A devi Roma'nın Doumbia için CSKA Moskova ile anlaşma sağladığını yazdı. Başkent ekibinin, Fildişili oyuncuyu 6 aylığına kiralayacağı ve sezon sonunda satın alma opsiyonunun da 18 milyon Euro olduğu iddia edildi.  Mattia Destro'yu Milan'a gönderen ve 'kesinlikle' bir golcü transfer yapacağı belirtilen Roma'nın, Shakhtar Donetsk'ten Luiz Adriano için de temaslarına devam ettiği, bu girişiminden olumsuz sonuç alması durumunda Doumbia'ya imza attıracağı bilgisi de haberlerde paylaşıldı. Rusya'da 2012 yılının Altın Top sahibi Seydou Doumbia, bu sezon CSKA Moskova ile çıktığı 20 mücadelede, 10 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi. 

Yönetimden para dopingi

G.Saray yönetimi, kritik Bursaspor mücadelesi öncesi takıma moral vermek adına önemli bir hamle gerçekleştirdi. Yönetim, sarı-kırmızılı oyuncuların yaklaşık 5 milyon Euro tutan alacaklarını gün içinde hesaplarına yatırdı. Kritik mücadele öncesi yaşanan bu gelişme futbolcular için büyük moral kaynağı oldu. Yönetim ayrıca erkek basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımının alacaklarını da kısa sürede ödeyeceğini bildirdi.


MELO: Bursa maçı da bir derbi

G.Saraylı yıldız Felipe Melo,  Bursaspor maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu. Kendisinin Bursaspor maçını da bir derbi olarak gördüğünü ifade eden Brezilyalı oyuncu, "Çok iyi futbolculara sahip bir takıma karşı mücadele vereceğiz. Çok zorlu bir maç olacak. Kazanmak istiyoruz" dedi. Hedeflerinin ligi zirvede bitirmek olduğunu yineleyen Felipe Melo,  "Daha fazla konsantre olup en iyisini yapmalıyız. Geçen sezon G.Saray ile 100. maçıma Bursaspor karşısında çıkmıştım. Ama ben her maça aynı şekilde konsantre olurum. Özel bir durum yoktu.  Önemli olan bu maçı kazanmamız. Skor ne olursa olsun, yeter ki kazanalım. Her şeyimizi vererek konsantre olarak oynamalıyız" ifadelerini kullandı. 


Sakatlara yoğun tedavi

G.Saray, yarın Bursaspor ile 1 sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken, sakat futbolculara yoğun tedavi uygulanıyor. Dünk akşamki idmanda Burak Yılmaz fizyoterapistler eşliğinde özel program dahilinde çalışırken, Melo takımdan ayrı koştu, Semih Kaya salonda çalışırken, Aydın Yılmaz ise kondisyonerler eşliğinde kuvvet ve dayanıklılığa yönelik çalışma yaptı.  İdmanı Nusaybin Futbol Okulu ve G.Saray Kız Futbol Takımı da izledi.  

#Goran Pandev
#Burak Yılmaz
#Seydou Doumbia
9 yıl önce