|

G.Saray'dan Martinez'e 44 milyon €

A Bola gazetesi, sarı-kırmızılı takımın Porto'nun Kolombiyalı yıldızına bu ücreti teklif etmeye hazırlandığını öne sürdü... Porto'nun talebi 60 milyon Euro

Taha Güvendi
00:00 - 19/04/2013 Cuma
Güncelleme: 00:01 - 19/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
G.Saray'dan Martinez'e 44 milyon €
G.Saray'dan Martinez'e 44 milyon €

Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleriyle büyük sükse yapan Galatasaray'ın adı yeni bir yıldızla daha anılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Podolski ve Robben iddialarının ardından son bomba Portekiz basının-dan geldi. Bu son haber, Galatasaray yönetiminin bile dudağını uçuklatacak cinsten.

Portekiz'in saygın gazetelerinden A Bola-nın haberine göre G.Saray, Porto'nun Kolombiyalı yıldızı Jackson Martinez için 44 milyon Euro'luk teklif yapma hazırlığında. Sezon başında Meksika'nın Jaguera takımından 8 milyon 750 bin Euro'ya transfer edilen 26 yaşındaki forvet, bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla yıldızını iyice parlatmayı başardı.

ZENİT KULÜBÜ DE DEVREDE

Haberde Porto Başkanı Joge Nuno Pinto da Costa'nın daha önce Jackson Martinez için 60 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği vurgulanırken G.Saray'ın 44 milyon Euro'luk teklifinin kabul görmesinin zor olduğu kaydedildi. G.Saray'ın Jackson Martinez yarışında yalnız olmadığını belirten gazete, Rusya'nın Zenit takımının da bu oyuncu için devrede olduğunu öne sürdü.

25 maçta 24 gol

26 yaşındaki forvet, bu sezon Porto formasıyla ligde 25 maça çıkarken toplamda 24 gol atma başarısı gösterdi.

Terim en iyi 48. teknik adam

Fransız futbol dergisi So Foot, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'i gelmiş geçmiş en iyi teknik adamlar listesinde 48. sıraya yerleştirdi. En iyi teknik adamlar sıralamasını yaparken, ülke ligleri ve uluslararası mücadelelerdeki performansı değerlendiren dergi, 73. sıraya da diğer bir Türk hoca Şenol Güneş'i layık gördü.

22 Temmuz'da G.Saray-Real

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaştığı Galatasaray ile yeni sezonu açacağı belirtilen Real Madrid'in maç takvimi şekillendi. İsveç ve Amerika'da yeni sezon öncesi kamp yapacak Real Madrid, çalışmalarına ilk olarak İstanbul'da başlayacak. Maçların ilki 22 Temmuz tarihinde Galatasaray ile.

TAHKİM'DEN TERİM REDDİ

PFDK'nın 9 maçlık cezası aynen onandı. Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderilen ve PFDK'dan sportmenliğe aykırı hareket, hakeret gibi suçlardan 9 maç men cezası alan G.Saray Teknik Direk-törü Fatih Terim'in itirazı reddedildi. Dün toplanan Tahkim, Terim ve yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala için yapılan görüntülü ve sözlü itirazı değerlendirdi. Terim adına yönetici Abdurrahim Albayrak sözlü savunma yaparken Kurul, cezanın onanmasına oybirliğiyle karar verdi. Albayrak, Terim'in ağır tahrik altında olduğunu savundu.

Yine Cuma yine G.Saray 16 puan kaybı yaşadı

Süper Lig'de sona yaklaşılırken lider Galatasaray, bugün saha-sında Elazığspor'u konuk edecek. Bu sezon Cuma günü oyna-dığı maçlarda puan kayıpları yaşayan sarı-kırmızılıların Elazığ mücadelesi 9. Cuma maçı olacak. Geride kalan 8 Cuma maçında 4 yenilgi, 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak 16 puan kaybı yaşa-yan Cim-bom, son Cuma maçında Drogba'nın penaltı kaçırdığı maçta G.Birliği'ne 1-0 yenilmişti. G.Saray'da sakatlığı bulunan Sneijder'in durumunun maç saatinde belli olacağı açıklandı.


11 yıl önce