|

Guardiola yine şaşırttı

Bayern Münih'in Arsenal'e 2-0 kaybettiği Devler Ligi mücadelesinde Guardiola'nın öğrencileri, yine futbolseverleri şaşırtmayı başardı.

Yeni Şafak
13:13 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 21/10/2015 Çarşamba
Diğer

Bayern Münih'in başına geçtiği günden bu yana takımının dizilişini sürekli değiştiren ve beklenmedik hamleler yapan Pep Guardiola Arsenal karşısında da uygulattığı korner organizasyonuyla şaşırttı.






Skorer'de yer alan habere göre, Bayern Münih'in kullandığı kornerlerde köşe atışını kullanan Douglas Costa'nın yanına Xabi Alonso'nun yanaştığı görüldü. Ancak burada amaç korneri paslaşarak kullanmak değil.






Arsenal takımı oyuncularından herhangi bir baskı da görmeyen Xabi Alonso, köşe bayrağının diğer tarafında beklerken topun başındaki Costa, bir süre sonra korneri kullandı.



Xabi Alonso, korner sonrası topun Bayern Münih'te kalması sonucu ise ceza sahasına paralel bir koşu yaparak, hücuma 'sürpriz adam' olarak katkı vermeye çalıştı.






Bayern Münih'in başına geçtiği günden bu yana takımının dizilişini sürekli değiştiren ve beklenmedik hamleler yapan Pep Guardiola'nın ofisinden çekilen bu görüntü futbolseverleri şaşırtmış, ve taktik şemasının uygulamalı hali Köln maçında ortaya çıkmıştı.






Guardiola, Neuer'in orta sahada olduğu ve 10 hücumcu ile oynanan sistemi bizzat sahaya yansıtmıştı.


#bayern münih
#korner
#pep guardiola
#korner taktiği
8 yıl önce