|

Halef-Selef maçı

Sarı-kırmızılı takım, Real Madrid''i yenip Şampiyonlar Ligi grup maçlarına galibiyetle başlamayı hedeflerken Terim de 12 yıl önce Milan''da koltuğunu devretmek zorunda kaldığı Ancelotti ile hesaplaşma fırsatı bulacak

.
00:00 - 16/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 15/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Halef-Selef maçı
Halef-Selef maçı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi''nde büyük başarılar hedefleyen Galatasaray gruptaki ilk maçında İspanya''nın dünyaca ünlü takımı Real Madrid''i ağırlayacak. Sar-kırmızılı takım, geçen sezon çeyrek finalde elendiği Real Madrid''i bu kez yenip gruplara galibiyetle başlamanın hesaplarını yaparken bu mücadelenin diğer önemli yanı ise teknik direktör Fatih Terim ile Carlo Ancelotti''yi karşı karşıya getirecek olması. 2001-2002 sezonunda Fatih Terim, Milan''ın teknik direktörü olmuş ve ardından koltuğu Ancelotti''yi bırakmak zorunda kalmıştı. Tecrübeli teknik adam açısından Arena''daki Real Madrid maçı çok önemli. Terim hem Şampiyonlar Ligi''ne galibiyetle başlamak hem de Milan''da koltuğu devrettiği Ancelotti''ye karşı sahadan zaferle ayrılmak istiyor. Bale ve Ronaldo gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Real Madrid''i İstanbul''dan puansız göndermenin planlarını yapan Terim, Ancelotti ile olan yıllar önceki hesabı da kapatmış olacak.

Real Madrid maçını Clattenburg yönetecek

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu''nda oynanacak Galatasaray-Real Madrid maçını İngiltere Futbol Federasyonu''ndan Mark Clattenburg yönetecek. Clattenburg''un yardımcılıklarını yine İngiltere''den Simon Beck ve Stephen Child yapacak.

Bale ve Ronaldo kadroda

Galatasaray''ın UEFA Şampiyonlar Ligi''nde yarın karşılaşacağı Real Madrid''de, İstanbul''a gelecek kafile de belli oldu. Teknik direktör Carlo Ancelotti''nin açıkladığı Real Madrid kadrosunda yeni transfer Gareth Bale ve kontratını uzatan Cristiano Ronaldo da yer alırken, sakatlıkları devam eden Marcelo, Xabi Alonso, Coentrao ve Raphael Varane yer almadı. Real Madrid''in 20 kişilik İstanbul kafilesi şöyle:

Kaleci: Casillas, Diego Lopez, Jesus

Defans: Pepe, Ramos, Khedira, Carvajal, Arbeloa, Nacho, Casado

Orta saha: Bale, Modric, Di Maria, Isco, Illarramendi

Forvet: Cristiano Ronaldo, Benzema, Jese, Morata

G.Saray''da sakatlar Real maçına hazır

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi''nde Real Madrid ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde basına kapalı olarak yapılan antrenmanda, taktik çalışmalar üzerinde durulduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılı ekipte hafif sakatlıkları geçen Melo, Selçuk İnan, Sneijder ve Drogba''nın, idmanın tamamında yer aldıkları duyuruldu. Öte yandan, Semih Kaya''nın tedavisine devam edildiği, Hamit Altıntop''un ise planlanan tedavisi doğrultusunda salonda özel bir çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

11 yıl önce