|

Hayalini açıkladı

Fransa biletini alan Ay-Yıldızlı takımın teknik patronu Fatih Terim, öğrencilerine yeni bir hedef göstererek, '3. kez Avrupa'ya gidiyorum, sırada 2018 var, hep birlikte Dünya Kupası'na gidelim' dediği kaydedildi.

Yeni Şafak
17:09 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:26 - 15/10/2015 Perşembe
Diğer

Türkiye'yi tarihi zaferlere alıştıran Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçı sonrasında oldukça gururluydu. İmparator, öğrencileri ile birlikte Torku Arena'nın soyunma odasında kabus gibi başlayan ama mucizevi şekilde finallerle biten elemelerin yorgunluğunu atarken zaferin tadını çıkarttı.



Akşam'ın haberine göre, Terim takıma bir teşekkür konuşması yaparken gelecekle ilgili de rotasını açıkladı.



Tek sıkıntısı takdir görmemek

Fatih Terim oldukça doluydu. Çünkü ne yapsa ne etse bazı kesimlere yaranamıyor galibiyetlere rağmen eleştiri alıyordu. Bu nedenle duygusal anlamda da Fransa bileti Terim'i inanılmaz sevindirmişti ve takdir görmek istiyordu. Bunu takımla yaptığı konuşmada da dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Burada olan ve olmayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle de hiçbir zaman vazgeçmediğiniz için. Çok özel bir hikaye yazdık ve bunun parçası olan herkesin mutlu olma hakkı, takdir edilme hakkı var. Bunun için herkesi kutluyorum."



'Türkiye Fransa'ya renk katacaktır'

EURO 96 ve EURO 2008 finalleri gören, Fransa'da bu tecrübeyi 3. kez yaşayacak olan Fatih Terim, EURO 2016 ve gelecekle ilgili planlarını takımla paylaştı: "Ben 3. kez gidiyorum. 2. kez giden arkadaşlarımızda vardır. Türkiye Fransa'ya renk katacaktır. Haziran ayına da imzamızı atacağımdan şüphem yok. Bunları konuşmak için çok vakit var ancak şunu bilin ki, şimdiden 2018 Dünya Kupası için hazırlanalım. Hep birlikte asıl Dünya Kupası'na gitmek istiyorum."



Hazır-Hızır-Huzur

Fatih Terim kariyerindeki başarıların sırrı olarak 3H'yi görüyor. İşte o sözler: "Ben hiç pansuman sevmem, direkt ameliyata olmalı. Benim bir 3H formülüm var; hazır, Hızır, huzur... Eğer bilgili ve yürekli isen hazırsınız demektir. Hazır olunca da Hızır gelir. Hızır da gelmişse huzura erişeceksiniz demektir.



12 milyon euro ayak bastı parası


Terim, A Milli Takımımızı Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyarak sadece UEFA'dan 12 milyon euro ayak bastı parası kazandırdı. Yine diğer gelirlerle birlikte 100 milyon TL'yi bulan bir gelirin mimarı oldu. Sözleşmesi gereği ise Fatih Hoca, 500 bin euro'luk Avrupa Şampiyonası'na katılım primi alacak. Yıllık 3.5 milyon euro alan Terim'in Dünya Kupası primi ise 750 bin euro.



İlklerin hocası

1993 Akdeniz Oyunları şampiyonluğu


1996 Avrupa Şampiyonası finalleri


2000 GS ile Avrupa UEFA Kupası


1996-00 GS ile 4 yıl üst üste şampiyonluk


Lig tarihinde 6 ile en çok şampiyon hoca


Fiorentina ve Milan'ın ilk Türk hocası


Euro 2008'de ilk kez gelen üçüncülük


3 kez A.Ş.'na katılan ilk teknik direktör


Milli takımla maç(116), galibiyet (59) rekoru



#fatih terim
#milli takım
#euro 2016
#dünya kupası
#fatih terim'in hayali
9 yıl önce