|

Hedefi Trabzon'u zirveye taşımak

Geçen ay Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenen Yıldız ve Genç Kızlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Çinli rakibi Lu Zhang'ı yenerek gençler 75 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli, ilk kez mücadele edeceği Trabzonspor formasıyla Avrupa şampiyonluğu mutluluğunu yaşamak istiyor.

Yeni Şafak
13:32 - 21/06/2015 Pazar
Güncelleme: 10:43 - 21/06/2015 Pazar
AA

Busenaz Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme yaptığı açıklamada, Trabzon Boks Kulübü'nde 2 kez dünya şampiyonu, 1 kez de Avrupa şampiyonu olan sporcusunun Trabzonspor formasıyla ringlerdeki ilk sınavını ağustos ayında Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda vereceğini söyledi.



Süme, sporcusunun dünya şampiyonu olduktan sonra Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü hatırlatarak, "Hacıosmanoğlu, 'bundan sonra Busenaz madalyalarını inşallah Trabzonspor için kazanacaktır' dedi. Busenaz, artık Trabzonspor formasıyla ilk mücadelesini verecek. Bunun gururunu ve heyecanını şimdiden yaşıyoruz" dedi.



Kendisinin geçmişte önemli başarılar elde ettiğini ancak Trabzonspor'da mücadele etmediği için bunun hep eksikliğini yaşadığını anlatan Süme, şöyle devam etti: "Şimde sporcumun bu heyecanı yaşaması beni mutlu edecek. Yeniden bu spora başlamış gibi heyecanlıyız. Trabzonspor Kulübü adına mücadele edecek olmaktan dolayı daha da bir motiveyiz. Bizim amacımız Trabzonspor'a olimpiyat madalyası getirmek ama önümüzde ilk olarak Avrupa Şampiyonası var. Busenaz, Trabzonspor'a bayanlar bokstaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirecektir. Daha önce büyük başarılar elde ettik, bordo-mavi renklerle de bu sevinci yaşamak istiyoruz."



Fenerbahçe de istedi

Busenaz Sürmeneli ise Trabzonspor formasını giymekten büyük mutluluk duyacağını ve heyecanla Avrupa şampiyonasını beklediğini söyledi. Daha önce Fenerbahçe ve bazı kulüplerden teklif aldığını ancak bunu değerlendirmediğini anlatan Busenaz, "Trabzonspor adına ringlerde olmayı çok istiyordum. Şimdi bu isteğim gerçekleşecek. Bunun heyecanını yaşıyorum" diye konuştu.


#Trabzonspor
#Busenaz Sürmeneli
#Boks
#Cahit Süme
9 yıl önce