|

Hezimet

Süper Lig’deki performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe, Avrupa Ligi grup ilk maçında Hırvat ekibi Dinamo Zagrep karşısında dağıldı. Teknik direktör Cocu’nun kadro tercihleri, savunmadaki büyük hatalar sarı-lacivertli takıma tarihinin en ağır yenilgilerinden birini tattırdı. Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi öncesi alarm verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:52 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Teknik direktör Cocu’nun kadro tercihleri, savunmadaki büyük hatalar sarı-lacivertli takıma tarihinin en ağır yenilgilerinden birini tattırdı.
Teknik direktör Cocu’nun kadro tercihleri, savunmadaki büyük hatalar sarı-lacivertli takıma tarihinin en ağır yenilgilerinden birini tattırdı.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe ilk hafta maçında Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımına 4-1 yenilerek grup maçlarına kötü başladı. Tel dökülen sarı-lacivertliler, özellikle defansında büyük hatalar yaparak rakibine farklı mağlup olmaktan kurtulamadı.Fenerbahçe aldığı bu farklı yenilgiyle Süper Lig’de pazartesi günü oynayacağı Beşiktaş derbisi öncesi de alarm verdi.

16. dakikada Gavranovic’in pasında Sunjic’in vuruşunda ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 27’de Gavranovic’in topuk pasında topla buluşan Hajrovic’in gelişine çektiği şut Fenerbahçe ağlarına gitti: 2-0. 37’de Emir Dilaver’in kafa vuruşunda top direkten döndü. 47. dakikada sağdan Benzia’nın kullandığı kornerde Neustadter topu kafayla filelere gönderdi: 2-1. 57’de savunmada Mehmet Topal ile İsmail Köybaşı birbirleriyle çarpışırken, topu kapan Olmo’nun pasında Hajrovic Hajrovic, boş kaleye gönderdi: 3-1. 60’da Stojanovic’in pasında Olmo maçın skorunu belirledi: 4-1.

Cocu’dan derbi rotasyonu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Beşiktaş derbisini düşünerek Dinamo Zagreb maçında kadroda rotasyona gitti. Hollandalı teknik adam, Jailson, Ayew ve Slimani’yi ilk 11’de oynatmadı. Beşiktaş derbisi için rotasyona giden Cocu, 11’de Alper Potuk, Aatif, Diego Reyes ve Michael Frey’e görev verdi. Skrtel, maçtan bir gün önce yapılan antrenmanın sonlarında bir sakatlık yaşadığı için Beşiktaş maçı düşünülerek riske edilmedi. Slovak stoperin pazartesi günkü derbiye yetiştirilmesi bekleniyor. Michael Frey ise sarı-lacivertli formayla ilk kez 11’de bir maça çıktı. Kayseri maçında 11’de oynayan Meksikalı oyuncu Diego Reyes ise Zagreb’te ilk kez gerçek bölgesi olan stoperde görev yaptı.

  • Hayal kırıklığına uğradım
  • Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı Valbuena, Zagreb’e götürülmemesiyle ilgili maçtan hemen önce bir paylaşım yaparak görüşlerini dile getirdi. Fransız oyuncu “Takımla birlikte olamadığım için hayal kırıklığına uğradım. Ancak her şeye rağmen takım arkadaşlarımın arkasında olacağım. Haydi Beyler!” paylaşımıyla teknik direktör Phillip Cocu’nun kararıyla ilgili duygularını ifade etti.
#Fenerbahçe
#Dinamo Zagreb
6 yıl önce