|

İngiltere Premier Lig'de bu hafta

İngiltere Premier Lig'de West Ham United ile 1-1 berabere kalan Chelsea, en yakın takipçisi Manchester United ile puan farkını 4'e çıkardı.

Aa
00:00 - 21/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 06:04 - 21/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
İngiltere Premier Lig'de bu hafta
İngiltere Premier Lig'de bu hafta

Upton Park Stadı'nda bir başka Londra ekibi West Ham United'a konuk olan 'Maviler', ilk yarıyı Diamanti'nin 45. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geride kapadı. 61. dakikada Lampard'ın penaltı golüyle skora eşitlik geldi: 1-1. Lampard'ın penaltı atışı, atış sırasında ceza alanına futbolcuların girmesi nedeniyle hakem Mike Dean tarafından 3 kez tekrarlatıldı.


Chelsea'nin galibiyet çabaları sonuç vermedi ve takımlar birer puana razı oldu. Ligde ikinci sırada bulunan Manchester United, deplasmanda Fulham'a 3-0 yenilerek haftayı puansız kapadı. Craven Cottage Stadı'nda oynanan ve 25 bin futbolseverin izlediği maçta, evsahibi takımın gollerini 22. dakikada Murphy, 46. dakikada Zamora ve 75. dakikada Duff attı.


Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City, deplasmanda Aston Villa ile karşılaştı. Teknik direktör Pulis, milli futbolcuyu Arsenal ve Wigan Athletic maçlarının ardından bu karşılaşmada da ilk 11'de sahaya sürdü ve 90 dakika görev verdi. Stoke City, İngiliz basınında Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer aldığı iddia edilen John Carew'in 61. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kaybetti. Hafta içinde Burnley ile berabere kalan Arsenal, sahasında Hull City'yi 45 3. dakikada Denilson, 59. dakikada Eduardo da Silva ve 80. dakikada Abou Diaby'nin golleriyle 3-0 yendi. Konuk ekipte Geovanni, 55. dakikada penaltı kaçırdı.


LIVERPOOL, SON SIRADAKİ PORTSMOUTH'A BOYUN EĞDİ

Ligdeki kötü gidişini engelleyemeyen Liverpool, puan cetvelinde son sırada yer alan Portsmouth'a deplasmanda 2-0 yenilerek bu sezon 7. mağlubiyetini aldı. 'Pompey', 45. dakikada Mascherano'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibini 33. dakikada Belhadj ve 82. dakikada Piquionne'nin şık golüyle yendi ve ligdeki 4. galibiyetini elde etti. İngiliz savunma oyuncusu Carragher, bu maçta 600. kez Liverpool forması giydi. Günün en gollü karşılaşmasında Manchester City sahasında Sunderland'i 4-3'lük skorla geçti.


Evsahibi takımın gollerini 4 ve 69. dakikalarda Santa Cruz, 12. dakikada penaltıdan Tevez ve 35. dakikada Bellamy kaydederken, konuk ekibin golleri 16. dakikada Mensah, 24. dakikada Henderson ve 62. dakikada Jones'dan geldi. Sunderland'li futbolcu Turner, 90. dakikada kırmızı kart gördü. Londra ekibi Totenham Hotspur, deplasmanda Blackburn Rovers'ı, Wolverhampton Wanderers da sahasında Burnley'i 2-0'lık skorlarla yenerken, Everton ile Birmingham City 1-1 berabere kaldı. Ligde 18. haftanın son maçında yarın Wigan Athletic ile Bolton Wanderers karşı karşıya gelecek.


DROGBA VE DEFOE 13 GOLLE ZİRVEDE

Gol krallığı yarışında Chelsea'nin yıldız futbolcusu Didier Drogba ile Tottenham Hotspur'lu Jermain Defoe 13 golle ilk sırada yer alıyorlar. Bu futbolcuları 12 golle Wayne Rooney (Manchester United), 11 golle Fernando Torres (Liverpool) ve 10 golle de Louis Saha (Everton) ile Darren Bent (Sunderland) izliyor.

14 yıl önce