|

İsmail Kartal Avrupa'da sonuncu

Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal bu sezonun ortasında göreve gelen diğer Avrupalı meslektaşları arasında son sırada yer aldı.

Yeni Şafak
12:10 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:21 - 3/11/2015 Salı
Diğer

Süper Lig'in geride kalan 10 haftasında sadece 4 puan toplayabilen Eskişehirspor, son sıraya demir attı. Michael Skibbe ile yolları ayrılan kırmızı-siyahlı ekip, geçen sezon Fenerbahçe'yi ikinci yapan İsmail Kartal ile anlaşmıştı. Bu hamleden önceki son 4 lig maçını kaybeden Es-Es, Kartal ile yeniden puanla tanışmayı hedefliyordu. Ancak teknik direktör değişikliği de beklenen etkiyi yapamadı. Kartal yönetiminde ilk olarak Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkan Eskişehirspor, 1-0 mağlup oldu. Daha sonra Kayserispor'a 3-1, Galatasaray'a da 4-0 kaybetti.



Ajansspor'un haberine göre, Avrupa'nın en iyi katsayısına sahip 12 liginde sezon ortası göreve gelen diğer teknik adamların istatistiklerine bakıldığında Kartal'dan daha kötü bir grafiğe sahip bir teknik adam bulunmuyor.



Yeni teknik adam aşısı tutanlar

Sezona 5 maçta 5 mağlubiyetle başlayan Borussia Mönchengladbach, Lucien Favre ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlüğe geçici olarak 21 yaş altı takımının teknik direktörü Andre Schubert'i getirmişti. Bu aşı tuttu, öyle ki Gladbach bundan sonra oynadığı 6 maçın 6'sından da galibiyetle ayrıldı. Favre ile son sıraya düşen Alman ekibi, Schubert ile birlikte beşinci sıraya kadar yükseldi.



Yeni teknik adamın takımı uçurduğu bir diğer örnek ise İsviçre ekibi FC Thun. Ligdeki ilk 11 haftada 8 puan toplayabilen İsviçre ekibi, Mark Schneider'in yerine Jeff Saibene'nin getirilmesiyle bir anda şaha kalktı. Saibene yönetiminde oynanan ilk 3 maçı da kazanan Thun, 8 haftada topladığı puanı (8) 3 haftada (9) geçmiş oldu.



İsviçre Ligi ekibi Young Boys da Adi Hütter ile anlaştıktan sonra ilk 4 lig maçını kazanmayı başardı. Toplam 7 maçta 14 puan topladılar.



Serie A'nın yeni ekibi Bologna geçtiğimiz hafta içinde Roberto Donadoni ile anlaştı. Onun yönetimindeki ilk maça bu hafta sonu Atalanta karşısında çıktılar ve sahadan 3-0'lık net bir skorla galip ayrıldılar.



Klopp fena başlamadı

Brendan Rodgers'ın ardından ünlü teknik adam Jürgen Klopp'u takımın başına getiren Liverpool, Alman teknik adamla ilk 2 haftada Tottenham ve Southampton ile berabere kalsa da bu hafta sonu Chelsea'yi 3-1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.



Hoffenheim ile anlaşan Huub Stevens da bu hafta sonu ilk maçında Köln ile 0-0 berabere kaldı. Heerenveen'in yeni teknik direktörü Foppe de Haan ise ilk 2 maçında 4 puan toplamayı başardı.



Kartal'a en yakını Ferreira

Kartal'a en yakın başlangıç Standard Liege teknik direktörü Yannick Ferreira'dan geldi. İlk 2 haftada kaybeden Standard, üçüncü hafta maçında 2-0 gerideyken 2-2'yi yakaladı ve puan kapmayı başardı.



Sezon ortasında göreve gelen diğer isimler ve ilk 3 maç performansları şu şekilde;

Gençlerbirliği, Mehmet Özdilek ile ilk 3 maç 1 puan. Toplam 7 maçta 8 puan.


Mersin İdmanyurdu, Bülent Korkmaz ile ilk 3 maç 4 puan. Toplamda 5 maç 5 puan.


Las Palmas (İspanya), Quique Setien ile 2 maç 1 puan.


Sunderland (İngiltere), Sam Allardyce ile ilk 3 maç 3 puan. Galibiyet, derbi maçta Newcastle United'a karşı 3-0'lık skorla geldi.


Carpi (İtalya), Giuseppe Sannino ile ilk 3 maçta 3 puan.


Twente (Hollanda), Rene Hake ile ilk 3 maçta 5 puan. Toplam 7 maçta 8 puan.


Lokeren (Belçika), Georges Leekens ile 2 maç 3 puan.


Academica (Portekiz), Filipe Gouveia ile ilk 3 maçta 4 puan. Toplam 4 maçta 5 puan.


Tondela (Portekiz), Rui Bento ile ilk 3 maç 2 puan.


Vitoria Guimaraes (Portekiz), Sergio Conceiçao ile ilk 3 maç 1 puan.


UFA (Rusya), Evgen, Perevertaylo ile 2 maç 3 puan.


Kuban Krasnodar (Rusya), Sergey Tashuev ile ilk 3 maç 4 puan. Toplam 6 maçta 9 puan.


Rubin Kazan (Rusya), Valeri Chalyi ile ilk 3 maçta 6 puan.


Ural (Rusya), Vadim Skripchenko ile ilk 3 maç 4 puan. Toplam 5 maçta 10 puan.


FC Zürih (İsviçre), Sami Hyypia ile ilk 3 maç 2 puan. Toplam 7 maçta 5 puan. Hyypia henüz galibiyetle tanışamadı.


St. Gallen (İsviçre), Joe Zinnbauer ile ilk 3 maç 5 puan. Toplam 5 maç 6 puan.



#eskişehirspor
#ismail kartal
#süper lig
#teknik direktör
8 yıl önce