|

İspanyollar bile itiraf etti çifte hata!

Maçın 77. dakikasındaki talihsiz an için en dobra yorumu AS Gazetesi yaptı. İspanya''nın önde gelen yayın organı, pozisyonu maçın önüne çıkartırken ''Pozisyon hem penaltıydı, hem de Burak''a çıkan sarı kart hatalıydı'' ifadelerini kullandı

Taha Güvendi
00:00 - 5/04/2013 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 5/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
İspanyollar bile itiraf etti çifte hata!
İspanyollar bile itiraf etti çifte hata!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde önceki günkü randevuda 3-0''lık Real Madrid galibiyetinden çok 77. dakikada yaşanan hakem hatası gündemdeydi. Real Madrid-Galatasaray karşılaşmasına geniş yer ayıran Avrupa basını, Ramos''un Burak''ı düşürdüğü pozisyonu da enine boyuna değerlendirdi; ortak kanı pozisyonun penaltı olduğuydu. İspanyol gazeteleri bile bunu açık açık dile getirdi: ''Çifte hata'' As Gazetesi için pozisyonu yorumlayan İspanyolların eski ünlü hakemlerinden ve futbol yorumcu-larından olan Andujar Oliver, 77. dakikada Ramos''un Burak''ın ceza sahasında ayağına basmasıyla gerçekleşen pozisyonda Norveçli hakem Moen''in ''devam'' kararının yanlış olduğunu, sonrasında hakemi aldatmaya yönelik çıkan sarı kartın da hatalı bir değerlendirme olduğunu kaydetti.

EL POZİSYONU DA PENALTI

İspanya''nın birçok gazetesi ve yayın organı Ramos''un Burak''ın düşürdüğü pozisyonun net penaltı olduğu görüşünü savunurken, bu fikri taşıyan sadece İspanyollar değildi. Hollanda basını da pozisyonun net bir penaltı olduğu görüşündeydi. Hollandalı eski milli yıldız Ruud Gullit, Norveçli hakemin Galatasaray aleyhine iki penaltıyı es geçtiğini kaydetti. Real Madridli futbolcuların ceza sahası içinde elle topa müdahale ettikleri pozisyon için ''penaltı'' diyen Gullit, Burak''ın düşürüldüğü pozisyonda da hakemin penaltı noktasına hükmetmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu kart UEFA''lık oluyor!
G.Saray yönetimi, Moen''in Burak''a gösterdiği sarı kart için UEFA''ya itiraz edecek. Yıldız golcünün rövanşta oynaması umut ediliyor

Galatasaray''da Real Madrid karşısında kart sınırında çıkan Selçuk, Dany, Burak, Amrabat ve Riera''dan; Dany ve Burak gördükleri sarı kartlarla 9 Nisan Salı günü İstanbul''da oynanacak rövanşta cezalı duruma düşerken sarı-kırmızılı yönetim, Burak''a gösterilen karta itiraza hazırlanıyor. Karşılaşmanın 77. dakikasında Ramos''un ayağına asmasıyla yerde kalan Burak''ın pozisyonu için Norveçli hakem Svein Oddvar Moen, ''aldatmaya yönelik harekette bulundu'' görüşündeydi. Bu nedenle Burak''ı sarı kartla cezalandıran Moen, G.Saray''ı da rövanşta önemli yıldızından yoksun bıraktı. Hakemin performansını eleştiren başta teknik direktör Fatih Terim ve yöneticiler, bu kart için itiraz hazırlığında. G.Saray yönetiminin haksız yere sarı kart gören oyuncuları için UEFA''ya gidecekleri iddia edildi. İtiraz için son kararın teknik direktör Fatih Terim ile yönetimin yapacağı görüşmeden sonra belli olacağı öğrenildi.

Madrid çok güçlü
G.Saray''da Madrid karşısında iyi bir futbol ortaya koyan Felipe Melo, rövanşta az da olsa tur şanslarının bulunduğunu belirtti

Real Madrid karşı-sında G.Saray''ın etkili isimlerinden olan Felipe Melo, Radio Mar-ca''ya yenilgiyi değerlen-dirdi. Real Madrid''in ilk maçta oyunu domine etmesine rağmen rövanşta tur şanslarının olduğunu belirten Brezilyalı yıldız, ''Söyleyecek fazla söz yok. Zaten 3-0 öndeler. Real Madrid çok güçlü bir kulüp'' ifadelerini kullandı. Melo, rövanş için ise ''Rövanşta bize tribünlerin desteği çok yardımcı olacak ancak sahadaki futbola etki etmez. İlk maçtan daha fazla konsantre olmalıyız'' yorumunu yaptı.

Dış saha serisi Madrid''de bitti

Çeyrek final ilk ayağındaki Real Madrid deplasmanına kadar dış sahada iyi grafik çizen G.Saray, Bernabeu''da bu durumu sonlandırdı. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi''nde gruplarda oynadığı son iki deplasman maçında Cluj ve Braga''yı mağlup ederken, 2. turda Schalke''ye karşı Almanya''da 3-2 kazanmıştı.

Sneijder: Kötü oynadım

Madrid karşısında G.Saray''ın en kötüsü olan Sneijder, bu durumu kabul etti. G.Saray''ın Real Madrid karşısında kendisinden çok şey beklediği Wesley Sneijder, gecenin hayal kırıklığı oluşturan ismiydi. Etkisiz bir oyun ortaya koyan, ikinci yarıda kulübede kalan Hollandalı yıldız, maç sonun-da da kötü tabloyu itiraf etti. Madrid karşısında bekleneni veremeyen Sneijder, ''Adeta sahada görünmezdim. Bunun da bazı sebepleri var. Hatlar arasında direkt oynadık ve ben savunma arkasına sarkan bir oyuncu değilim. Daha önce bu seviyede maça çıktım ve daha iyi olmalıydım'' dedi. Sneijder, oyundan alışının tamamen taktiksel olduğunun da altını çizdi.

Böyle amatör hakem mi olur!

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim''in ''amatör'' dediği Norveçli hakem Svein Oddvar Moen, bu sezon Şampiyonlar Ligi''nde en çok maç yöneten iki hakemden biri. Sporx.com''un araştırmasına göre Moen bu sezon 5 Şampi-yonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı yönetti. Norveçli hakemin son 3 sezonda düdük çaldığı 14 Şampiyonlar Ligi maçı bulunuyor. Moen, 2011-12 sezonunda Norveç''te ''Yılın hakemi'' seçilmiş, ayrıca ülkesinde en fazla maça çıkan 3. hakem olmuştu.


11 yıl önce