|

İzet Hajrovic İstanbul''da

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Boşnak yıldızı havalimanında ''Evine hoş geldin'' pankartıyla karşıladı. 22 yaşındaki oyuncu bugün resmi sözleşmeye imza atacak

Taha Güvendi
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 23:56 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İzet Hajrovic İstanbul''da
İzet Hajrovic İstanbul''da

Galatasaray''ın transfer görüşmelerine başladığını borsaya bildirdiği Grasshoppers''in Bosnalı oyuncusu İzet Hajrovic dün akşam saatlerinde İstanbul''a geldi. Alex Telles''in İstanbul''da olması beklenirken Hajrovic''i getiren sarı-kırmızılı kulüp, oyuncuyla resmi sözleşmeyi bugün imzalayacak. 22 yaşındaki oyuncuyla 4.5 yıllık sözleşme yapılacak. Saat 17.30 sıralarında Atatürk Havalimanı''na gelen Hajrovic, burada sarı-kırmızılı taraftarlar coşkuyla karşıladı. Birkaç G.Saray taraftarı, Boşnak oyuncu için ''Evine hoş geldin'' pankartı açarken genç yıldız da fotoğraf çektirme ve imza ricalarını kırmadı. Hajrovic, boynuna geçirdiği G.Saray atkısıyla objektiflere poz verdi.

Havalimanından Florya Metin Oktay Tesisleri''ne götürülen Hajrovic, bugün önce sağlık kontrolünden geçirilecek ardından resmi sözleşme imzalayacak. Ailesi bir dönem Türkiye''de ikamet ettiği için yerli statüsünde oynama ihtimali doğan Boşnak asıllı oyuncunun yabancı statüsünde olacağı kaydedildi. Bu konuda Galatasaray yönetiminin Türkiye Futbol Federasyonu''na oyuncunun yerli statüsünde oynatılması konusunda müracatı olduğu iddia edilmişti. Ancak sporx.com''da yer alan bilgiye göre Galatasaray yönetiminin Hajrovic konusunda herhangi bir müracatı olmadı ve yabancı kontenjanını kullanacağı bilinerek transfer edildi.

Hajrovic kimdir?

1991 İsviçre doğumlu Hajrovic, Grasshoppers altyapısında yetişti ve sağ açık mevkisinde görev yapıyor. Ligde son 4 sezonda 90 maça çıkan ve 20 gol atıp 13 asist yapan genç yetenek, geçtiğimiz sene ilk kez Bosna Hersek Milli Takımı forması giydi, 4 maçta 1 gol kaydetti.

Telles bugün geliyor

Galatasaray''ın bir diğer transferi Alex Telles ''in gelişi ise rötar yaptı. Daha önce sosyal medyada 5 Ocak''ta İstanbul''da olacağını açıklayan, 6 Ocak''ta yani dün İstanbul''da olması beklenen Brezilyalı sol bekin gelişi özel işlerinin yetişmemesi nedeniyle bugüne kaldı. Gremio''dan transfer edilen Telles, herhangi bir problem yaşanmaması halinde İstanbul''da olacak.


10 yıl önce