|

İzmirli kadınlar tarih yazıyor

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi''nde ön eleme turunda son 32 takım arasına kalan ilk Türk futbol takımı olma unvanını elde eden Konak Belediyespor, Bosna Hersek''teki üçüncü maçında Galler ekibi Cardiff Cityy''i 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Cihan
00:00 - 13/08/2013 Salı
Güncelleme: 21:17 - 13/08/2013 Salı
Yeni Şafak
İzmirli kadınlar tarih yazıyor
İzmirli kadınlar tarih yazıyor

Avrupa''da çeyrek finale yükselen ilk Türk kadın futbol takımı olan Konak Belediyespor, grubunda Bulgar ekibi FC NSA Sofya''yı 2-0, ev sahibi Bosna temsilcisi WFC SFK 2000''i 2-1''lik skorla geçmişti.

Maçın ilk yarısında adeta tek kale oynayan Konak Belediyesporlu kızlar 36''ıncı dakikada Sibel Duman''ın attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarıda her iki takım da girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Konak Belediyespor, maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Türkiye Büyükelçisi Ahmet Aydın ile Fahri Konsolos Kemal Baysak ile birlikte Konak Belediyesi meclis üyeleri de izledi.

Konak Belediyespor kura çekiminin ardından eşleştiği rakiplerini aşarsa tek maç usulüyle yarı finale yükselecek.

Teknik Direktör Hüseyin Tavur ve kadın futbolcular tribünlerde kendilerini destekleyen taraftarları selamladı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, İzmirli kızların tarih yazdığını belirterek şöyle konuştu: ''Kadın futbolcularımızın başarısı bizi gururlandırdı, İzmir sporu için büyük bir sevinç ve heyecan kaynağı, kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hem de Avrupa''da başarıyı yakaladık.''

Stat: SRC Slavia

Hakemler

Riem Hussein (GER)

Christina Jaworek (GER)

Jasmina Tupaja (BIH)

Tanja Racic (BIH

Konak Belediyespor:

Fatma Şahin, Didem Taş, Yaşam Göksu, Sibel Duman, Esra Erol, Sutidze, Gülbin Hız, Sarghe, Cansu Yağ, Hilal Başkol, Duşa

Teknik Direktör: Hüseyin Tavur

Cardıff:

Male, Hancock, Thomas, Jones, Price, Daley, Bourne, Rowe, Wilcox, Wathan, Edwards

Teknik Direktör: Michael Hayward

Gol: Sibel Duman(36)

Sarı kartlar:

Rowe (dakika 68)

Edwars (dakika 85)

Jellings (Dakika 90)


11 yıl önce