|

Kartal tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu’ndaki ilk maçında Porto’yu deplasmanda devirerek , ilk maçlar sonunda zirveye kuruldu. Porto'yu mağlup eden ilk Türk takım olan siyah-beyazlı takıma zaferi getiren goller Talisca, Cenk Tosun ve Babel'den geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:34 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal tarih yazdı
Kartal tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu'nun ilk maçında Portekiz ekibi Porto'yu 3-1 yenerek, devler ligine müthiş bir başlangıç yaptı. Siyah-beyazlı ekibimize galibiyeti getiren golleri Talisca Cenk ve Babel kaydederken, Portekiz ekibinin tek sayısını Tosic kendi kalesine attı. I Grubu'ndaki diğer mücadelede Monaco ile Leipzig berabere kalınca Beşiktaş liderlik koltuğuna ilk haftadan oturdu. Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki 99. müsabakasını oynayan Beşiktaş, mücadeleye hızlı başlayan taraf oldu. 5. dakikada Babel'in sert şutu savunmaya çarpıp az farkla kornere gitti. Temsilcimiz Beşiktaş 13. dakikada öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Quaresma'nın sağ kanattan ceza sahası içi 6 pasın içine yaptığı 'Alda at' ortasında, Talisca'nın kafa vuruşu ağlarla buluştu:0-1. 19'da Torres'in yerden şutu yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. 21'de Portekiz ekibi beraberliği yakaladı. Telles'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Marega'nın kafa vuruşu sonrasında Dusko Tosic'e çarpan top yön değiştirerek ağlarla gitti:1-1. Gol düellosu şeklinde geçen ilk yarıda Cenk Tosun siyah-beyazlı temsilcimizi 28. dakikada bir kez daha öne geçirdi. Ryan Babel'in pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan milli golcümüz, yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutla kaleci Casillas'ı avlayarak topu ağlara gönderdi:1-2. 61'de Brahimi'nin ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Tiquinho'nun şutunda kaleci Fabricio gole izin vermedi. 87. dakikada temsilcimiz farkı 2'ye çıkardı. Babel'in Negredo ile ceza sahası sağ çaprazında yaptığı verkaç sonrası tekrar topla buluşan Babel, arka direğe doğru yaptığı plase vuruşla skoru belirledi: 1-3.

Alınlarından öpüyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Portekiz'de kazanılan müthiş zaferin ardından takımıyla gurur duyduğunu belirtti. Deneyimli teknik adam, ''Önemli bir maç kazandık. 5 maçtır gol yemeyen bir takıma bir maçta 3 gol atıp 3 puanı almak önemliydi. Mücadeleye iyi başladık. Yediğimiz beraberlik golünden sonda biraz duraksadık. Ancak oyuncularım sahada konuşarak ve iyi oynayarak bu baskıyı kırdı. Grupta iyi başlangıç yaptık. Kazanarak başlamak ve dirençli oynamak önemliydi. Çalışınca, işini de iyi yapınca, şans da yardım edince, futbol kazandırıyor. Leipzig ile sahamızda daha zor bir maç oynayacağız, sonra 2 maç Monaco var üst üste. Adım adım gideceğiz. Bütün her şeyi sahada oyuncular yapıyor, bugün de çalıştılar. Ben onları alınlarından öpüyorum" diye konuştu.


Güneş rekor kırdı

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Portekiz'in Porto takımıyla yaptığı maçta, siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş yeni bir başarıya imza attı. Siyah-beyazlı ekibin başında 3. sezonuna giren ve bu dönem içinde 18 kez Avrupa kupalarında sahada yer alan Güneş, dünkü mücadeleyle Mircea Lucescu ile ortak olduğu rekorun tek sahibi oldu. Siyah-beyazlı takımı son 2 sezonda şampiyonluğa taşıyan ve kulüp tarihinde önemli başarılara imza atan Güneş, 2016-2017'de Avrupa Ligi'nin çeyrek finalinde Lyon ile İstanbul'da oynanan maçta Mircea Lucescu'nun rekoruna ortak olmuştu. Beşiktaş'ta 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında görev yapan ve şu an A Milli Takım'ın başında bulunan Lucescu, 18 Avrupa kupası maçında sahaya çıkmıştı.

  • Maçın adamı Cenk Tosun
  • Beşiktaş'ın ikinci golünü harika bir vuruşla kaydeden ve UEFA tarafından maçın adamı seçilen Cenk Tosun karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ''Top ayağıma iyi oturdu ve güzel bir gol oldu. Baskı yerken ikinci golü bulmamız taraftarı susturdu. Güzel bir galibiyet aldık'' dedi. Oyun tarzı hakkında da konuşan milli golcü, ''Oyunumu geçen yıllara göre biraz değiştirdim" şeklinde konuştu.
Leipzig -Monaco berabere: 1-1

Beşiktaş'ın bulunduğu G Grubu'ndaki diğer maçta Alman ekibi RB Leipzig kendi sahasında Fransa'nın Monaco takımıyla 1-1 berabere kaldı. Leipzig, 33. dakikada Emil Forsberg ile öne geçerken, 1 dakika sonra Fransız ekibi Youri Tielemans'ın golüyle beraberliği yakaladı.

Büyük takıma karşı iyi bir galibiyet aldık

Beşiktaş'ın yıldız futbolcularından Quaresma daha iyi şeyler yapacaklarını söyledi. Portekizli futbolcu, ''Büyük bir takıma karşı çok iyi bir maç oynadık ve kazandık. Hafta boyunca bu maçı aklımıza yazdık. Porto bu maça kadar gol yemeyen bir takımdı, 3 tane attık. Daha iyi şeyler yapmak için çalışacağız'' dedi. Oyundan çıkarken eski takımı Porto taraftarı tarafından alkışlanan Quaresma, ''Porto ve Beşiktaş benim için en önemli iki kulüp. En mutlu olduğum yerler. Ölene kadar da böyle kalacaklar'' diye konuştu.



Beşiktaş taraftarı tribünde

Siyah-beyazlı takım için büyük önem taşıyan karşılaşmayı Beşiktaşlı taraftarlar izleyemedi. Beşiktaş'ın geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Fransa'nın Olimpik Lyon takımıyla yaptığı ilk maçta yaşanan taraftar olayları sonrası UEFA'nın iki kulübe verdiği 2 yıl ertelemeli men cezası sonrası siyah-beyazlıların yönetim, bu sezon Avrupa kupalarına taraftar götürmeme kararı almıştı. Yönetimin kararına rağmen Porto'ya gelen bazı Beşiktaşlı taraftarlar ev sahibi ekibin seyircileri arasında maçı izledi.

Tosic kaleleri şaşırdı

Dusko Tosic, Porto-Beşiktaş maçında kendi kalesine attığı golle ilginç bir istatistiğe imza attı. Maçın 21. dakikasında Alex Telles’in kullandığı korner atışında ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına görderen Sırp defans oyuncusu, bu golle Beşiktaş kariyerinde 4. kez kendi kalesine gol atmış oldu. Geçen sezonun 5. haftasında deplasmanda oynanan ve 1-1 biten Gençlerbirliği ve 6. haftada Beşiktaş’ın 3-2 kazandığı Fenerbahçe maçlarında kendi kalesine gol atan Tosic, Konyaspor karşılaşmasında da kendi ağlarını bir kez havalandırmıştı.

Tolgay kadrodan çıkarıldı

Beşiktaş’ta Tolgay Arslan, hastalığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı. Siyah-beyazlı takımın, Porto kafilesinde yer alan ancak önceki gece gece ortaya çıkan yüksek ateş sonrası Tolgay, sağlık açısından riske edilmeyerek dünkü maçta forma giymedi. Porto karşısında savunmanın önünde Tolgay'ın yerine Atiba, görev aldı.


#Beşiktaş
#Porto
#Şampiyonlar Ligi
7 yıl önce