|

Kartal'a İskender ziyafeti

G.Saray ve F.Bahçe'nin Avrupa'da kaybettiği haftada yüzümüzü güldüren Beşiktaş oldu. 28. dakikada Sosa, maçın tek sayısını kaydetti; Arjantinli yıldız dışında Gomez, Quaresma, Cenk farkı artıracak net fırsatları kaçırdı

Yeni Şafak
04:00 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 03:40 - 18/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, Arnavutluk deplasmanında Skenderbeu karşısında tek golle üç puana uzandı: 0-1. Karşılaşmanın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan siyah-beyazlılar, zayıf rakibine net gol pozisyonu şansı dahi tanımazken, hücumda ise zengin bir oyun ortaya koydu ancak net gol fırsatlarını kaçırınca farkı arttıramadı. Beşiktaş maçın 4. dakikasında Quaresma, 13'te Necip, 26 ve 27'de yine Quaresma ile kaleyi yokladı. 28. dakikada Cenk'in indirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Sosa, gelişine sert şutu ağlara gitti: 1-0. 33 ve 42'de Cenk'in vuruşları kalecide kaldı.



2. GOL BİR TÜRLÜ GELMEDİ


Karşılaşmanın 49. dakikasında Nimaga'nın şutu savunmadan geri döndü. 57. dakikada Gökhan Töre'nin pasında Sosa, kalesini terkeden Shehi'nin üzerinden aşırttığı top direğin dibinden auta çıktı. 59'da Quaresma'nın şutu kalecide kaldı. 65'te Berisha'nın sert vuruşu bu kez Tolga'da kaldı. 66'da Sosa ile verkaca giren Gökhan Töre'nin sert vuruşunda kaleci Shehi soluna giden topu uzanarak çıkardı. 76'da Sosa'nın ara pasında İsmail'in ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 89'da Sosa'nın şutu az farkla auta çıkarken, 90'da Mario Gomez'in kalecide kalan şutu, kaçan bir başka net pozisyon oldu; Beşiktaş, üstün oynadığı maçı tek golle aldı.



Sosa'dan 50. Avrupa maçında 3. gol


Oğuzhan'ın yokluğunda Jose Sosa, ilk 11'de sahaya çıkarken Arjantinli yıldız, böylece Avrupa kupalarındaki 50. maçını oynadı. 30 yaşındaki yıldız, attığı golle 50. maçında Avrupa kupalarındaki 3. golünü kaydetti. Sosa, ikinci yarıda net bir pozisyondan da yararlanamadı. Beşiktaşlı yıldız, Avrupa kupalarında son golünü 30 Kasım 2011'de Metalist Kharkiv forması Austria Wien'e atmıştı.



Gol doğacak olan ikizlere!


Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü atan ve gol sevincini topu formasının altına sokarak yaşayan Jose Sosa, golü doğacak olan ikiz bebeklerine armağan etti. Arjantinli yıldız, "Sevinci iki topla yapmak isterdim ama olmadı" dedi.



Güneş: Yeterli seviyede değiliz


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hak ettiğimiz sonucu aldık ama skor daha farklı olmalıydı" dedi. Henüz hedefledikleri seviyede olmadıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Oyuncularım elinden geleni yaptı. Kimin oynadığı değil takımın aldığı sonuç önemli" ifadelerini kullandı. .



Arnavutluk'ta Aydınus yorumu


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Skenderbeu maçı öncesi ligdeki G.Birliği maçına hakem Fırat Aydınus'un atanmasını değerlendirdi. Orman, geçen sezonun ikinci yarısında 1-0 kaybedilen F.Bahçe derbisindeki yönetimiyle sert eleştirilen Aydınus'u ve MHK'nın tüm atamalarını takip ettiklerini söyledi.



Elbasan'da teröre tepki


Arnavutluk'un Elbasan kentindeki 12 bin 500 kişilik Elbasan Arena'da karşılaşmayı 8 bine yakın taraftar izledi. Kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran Beşiktaş taraftarları, rakip takım seyircisini tezahüratlarıyla bastırdı. Beşiktaşlı taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaparak terör olaylarını protesto etti.


#Skenderbeu
#beşiktaş
#Avrupa Ligi
9 yıl önce