|

Kartal'dan müthiş gala

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın berabere kaldığı haftada zirvede puan farkını açma şansı bulan Beşiktaş, fırsatı iyi değerlendirdi. Necip, Quaresma, Gomez, Olcay ve Cenk Tosun'un golleriyle fark geldi; Antalya Eto'o ile sadece teselli sayısını bulabildi.

Yeni Şafak
01:00 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 03:25 - 27/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig'in 9. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor'u 5-1 mağlup ederek, puan cetvelinde ezeli rakipleriyle farkı açtı.



Karşılaşmaya iki takım da atak başladı. Her iki takım da karşılıklı pozisyonlar bulurken, özelikle iki kanadını da iyi kullanan Beşiktaş, pozisyonları iyi değerlendirdi. 14. dakikada Queresma'nın kullandığı korneri kaleci Mbolhi yumrukla uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza alanı içi sağ çaprazında topu önünde bulan Necip'in şutu ağlara gitti: 0-1.



21'de sağdan Ömer'in Emrah'a pasında araya giren İsmail'den seken topa hareketlenen Eto'o'nun sert şutu kaleci Tolga'nın sağından ağlarla buluştu: 1-1. 27'de sağdan ceza sahasına giren Queresma'nın şutunda kaleci Mbolhi'nin müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-2. 35'te Eto'o, önündeki Beck'e rağmen şutunu vurdu, Tolga kale direğinin dibinde topu kontrol etti. 44'te Olcay'ın pasında ceza sahası dışındaki Oğuzhan'ın şutunu kaleci Mbolhi son anda kornere çeldi. Rakibine oranla topa daha çok sahip olan Beşiktaş, ikinci yarıda da etkili futbolunu sürdürürken, adeta tek kale oynadı, farklı skoru buldu.





63'te Quaresma'nın pasında sağdan hareketlenen Beck'in kale ağzına yerden gönderdiği sert ortaya Gomez ayak koyarak Beşiktaş'ı 3-1 öne geçirdi. 73'te Oğuzhan ile duvar pası yaparak ceza alanına sol çaprazdan giren Olcay , plase bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. 89'da sağdan ceza sahasına giren Kerim'in pasında Cenk Tosun topu filelere göndererek kapanışı


yaptı: 1-5.



Gol Q17'nin Gomez içeride vurmuş


Beşiktaş'ın 2. golü, Mario Gomez'in mi, Quaresma'nın tartışmaları maç sonuna kadar sürerken 4. hakem raporuna golü Quaresma'nın kaydettiğini yazdı. Portekizli yıldız, topu ortaladı, kalecinin parmaklarının ucuna çarpıp kaleye yönelen topu Gomez, kafayla tamamladı. Yayıncı kuruluşun pierosu tarafından Gomez'in topa temas ettiğinde topun çizgiyi geçtiği tespit edildi.





Antalya Stadı kapılarını açtı




Antalyaspor'un 33 bin kişilik yeni stadı, Beşiktaş maçıyla birlikte hizmete girdi. Çatısındaki güneş enerjisi panelleri nedeniyle kendi elektriğini üreten, bu özelliğiyle Türkiye'nin enerji üreten ilk stadı olan Antalya Stadı, bir günde 550 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak. Dünyanın en fazla elektrik üreten stadı olan Antalya Stadı, ilk maçında yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yaptı.



Kartal gol gol gol Geçen sezonu ikiye katladı


*Ligde 9 haftada 24 gol atan siyah-beyazlılar, geçen sezon aynı süreçte 12 golde kalmıştı. Geçen sezonu ikiye katlayan siyah-beyazlılar, maç başına 2.66 gol ortalaması tutturdu.


*Ligde attığı 24 golün 17'sini deplasmanda bulan siyah-beyazlılar, maç başına 3.4 gol ortalaması yakaladı.



Gomez: 7-Eto'o: 7

Antalyaspor-Beşiktaş mücadelesi ligin iki golcüsünü karşı karşıya getirirken Mario Gomez ve Eto'o, dünü boş geçmedi. İki dünya yıldızı, maça 6'şar gollü olarak çıktı; Mario Gomez ve Eto'o birer kez ağları sarstı; iki futbolcu da ligdeki gol sayılarını 7'ye çıkarttı.





Sahada gerçek futbol oynandı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hem Antalyaspor hem de kendi takımının futbol oynamaya çalıştığını belirterek "İki takım da iyi mücadele gösterdi. Önemli olan bu" dedi.



Beşiktaş'ın farklı galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan teknik direktör Şenol Güneş, "İlk yarıda maç kopabilirdi" diyerek kaçan gollere dikkat çekti. "Rakibin bize yapmak istediklerini biz rakibe yaptık" ifadesini kullanan tecrübeli teknik adam, "Maç gitti geldi. İki takım da iyi müücadele gösterdi. Hatalarımızı tartışırız. Asıl önemli olan şey tüm oyuncular, Antalyaspor da futbol oynamaya çalıştılar. Futbol oynanması gerekiyordu, futbol oynandı" dedi. Yedek oyuncuların sürekli kendisini hazır tutması gerektiğini kaydeden Güneş, sakat vermeden maçın tamamlanmasına sevindiklerini dile getirdi.









#Beşiktaş
#Quaresma
#Şenol Güneş
8 yıl önce