|

Kazanırsak işi bitiririz

Beşiktaş Teknik Direktörü, bir galibiyetin büyük avantajı, iki galibiyetin grup liderliğini getireceğini söyledi. Lokomotiv Moskova'nın defansif zaafları olduğuna dikkat çeken Güneş, yedek kalışından rahatsız olan oyunculara da mesaj gönderdi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:17 - 5/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında bir galibiyetin önemine değindi. Kazandıkları sürece lider olarak gruptan çıkma şansları olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Yenersek avantajlı duruma geçeceğiz. Sonrasında Skenderbeu ile oynayacağız. Diğer maçta L.Moskova ile S.Lizbon oynayacak. Her şey mümkün ama biz kazanmak için oynayacağız. Tüm takım hazır” dedi. Rakibin oyun planlarına hakim olduklarını dile getiren Güneş, “Yine aynı şekilde oynayacaklarını düşünüyorum. Stoperde sıkıntıları var. Corluka cezalı, diğer stoperleri de sakat. Bizden sonra maç kazanamadılar ama oyun formatı aynı. Savunma anlayışlı bir ekip bekliyoruz. Kontratağa çıktıklarında ne yapacağımız önemli. Biz önümüzdeki iki maçı kazandığımız takdirde iş son maça kalmaz. Gruptan lider çıkarız” ifadelerini kullandı.



MUSTAFA PEKTEMEK'İ HEMEN SATTINIZ! SATILIK DEĞİL


Şenol Güneş, sözlerine şöyle devam etti: “Kadromda olan tüm oyuncular vazgeçilmezdir. Verimli olan oyuncu oynar. 'Sen verimlisin ama diğerini deneyelim' diyemeyiz. Bu maçta buna gerek yok. Bazı mevkilerde bunu yapabilirsiniz ama savunma oyuncuları farklıdır. Savunmanın oturması daha önemli. Orada tek değişiklik Tosic-İsmail. Hücumda değişerek oynayabiliriz ama savunmada daha az değişiklik yapacağız.”



“Oyuncu iyi durumdaysa oynatırım, dinlendirmek gerekirse dinlendiririz. Oyuncunun ne kadar oynadığı değil, ne verdiği önemli. Bütün oyuncular oynamak istiyor. Kenarda beklemeyi bilmek lazım. Beklemek değil, hazır olmak lazım. Mustafa Pektemek'i de hemen sattınız ama öyle bir şey düşünmüyorum. Satılık değil”



GÖKHAN VE QUARESMA SAHADA GEREKENİ YAPMALI


“Quaresma son maçta beklediğimizi tam veremediği için değiştirdim. Biraz sinirlenmişti ama bunun böyle olması gerekiyor. Bazen oyuncular bu dönüşüme farklı olarak tepki veriyor, basın da bunu kullanıyor ama bizim oyuncularla aramızda herhangi bir sorunumuz yok.”



“Gökhan ve Quaresma sonucu değiştirebilecek oyuncular. Ama becerilerini doğru kullanmadıkları zaman takıma zarar verebiliyorlar. 45 ya da 90 dakika gerekeni yapmalılar. Yapmazlarsa değişiklik olur. Dünyanın en iyi oyuncusu olsanız bile yanınızda başka bir oyuncu varsa ona da şans doğabilir. Kimsenin üzülmesini istemeyiz, yardımcı da oluruz.”



Kartal'ın kozu Mario Gomez


Beşiktaş'ın Lokomotiv Moskova karşısında en büyük silahı Alman golcüsü Mario Gomez olacak. Rus temsilcisi ile deplasmanda yapılan maçta takımının tek golünü atan Gomez, siyah-beyazlı takımın oynadığı son 3 resmi karşılaşmada da rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Gomez'in, Beşiktaş formasıyla ligde 8, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 1 golü bulunuyor.



Olimpiyat bu kez sorun olmayacaktır


Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı Ersan Gülüm, Şenol Güneş ile birlikte katıldığı basın toplantısında kazanan takımın büyük avantaj elde edeceğine vurgu yaptı. Geçen yıla oranla daha az seyahat ettiklerini ve maç temposuna alıştıklarını kaydeden Ersan, “Fiziksel ve mental olarak daha iyi durumdayız. Artık daha tecrübeli ve istekliyiz” dedi. Olimpiyat'ta hava şartları iyi olduğu takdirde sorun yaşamayacaklarının altını çizen deneyimli oyuncu, Avrupa'daki hedeflerinin geçen senenin üstüne çıkmak olduğunu söyledi.




#Şenol Güneş
#BeşiktaşBeşiktaş
#Beşiktaş
#Quaresma
8 yıl önce