|

Kocaeli Arena yükseliyor

Türkiye genelinde yapılan UEFA standartlarına uygun 26 stattan biri olan Kocaeli Stat projesi yavaş yavaş şekilleniyor. 150 bin metrekare arazi üzerine kurulu stat, sadece futbol sahası değil, 24 saat işleyen bir merkez olacak

Yeni Şafak
04:00 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:54 - 6/02/2015 Cuma
Diğer
Kocaeli, yeni stadına kavuşuyor. Kocaeli’nin sportif faaliyetleri için büyük önem taşıyan Kocaeli Arena Stadyumu’nda kaba inşaatın yüzde 50’si tamamlandı. En büyük özelliklerinden birisi taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması nedeniyle Kocaeli’nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan stadyum, ulaşım imkanları açısından örnek statlar arasında yer alıyor. 

Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu’ndan bağlantı alacak stadyum, D-100’den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yarım saat mesafesi ile en ulaşılabilir statlardan birisi olma özelliğine sahip.  

SADECE FUTBOL DEĞİL BİRÇOK BRANŞIN STADI

Toplamda 150 bin metrekare arazi üzerine kurulu Kocaeli Stadyumu’nun inşaatı ile ilgili olarak bilgi veren Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzafffer Çintımar, stadyumun Kocaeli sporuna büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bu stadyum önümüzdeki yıl öncelikli olarak Kocaeli sporuna daha sonra da ülkemiz sporuna hizmet edecektir. Burayı sadece stadyum olarak düşünmeyelim, bir yaşam merkezi haline getirmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Futbolun yanında başka branşlar için de kullanımı amacıyla çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 

İnşaatın ilerleyişi ile ilgili bilgi veren Kocaeli Stadyumu İnşaat Şefi Gökhan Bektaş ise, “Şu anda kaba inşaatımız yaklaşık yüzde 50 mertebesinde tamamlanmıştır. Çevre görüntüsü olarak, mimari görüntü olarak Kocaeli’nin değerlerini yansıtacak. Stadın çevre düzenlemesinde de yaklaşık 2 bine yakın ağaç kullanılacak. Bu ağaçlandırma ile yeşil bir stat olarak düşünülebilir” dedi. 

2 bin ağaç dikilecek

- Stadın seyirci kapasitesi 33 bin olacak.

- Bin araçlık kapalı otopak, 700 araçlık açık otopark bulunacak.

- 576 VIP tribünü olacak.

- 50 adet loca bulunacak.

- Stadın 64 adet giriş kapısı olacak.

- Stadın çevresine 2 bin ağaç dikilecek.

- Stat içerisinde alışveriş merkezleri de bulunacak.
#Kocaeli
#Kocaeli Arena Stadyumu
#Muzafffer Çintımar
9 yıl önce