Konyaspor hedef yükseltti

Yeni Şafak
17:24, 29/05/2015, Cuma
IHA
Konyaspor hedef yükseltti

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Bu kurumsallaşma ve tesisleşmeyle birlikte er ya da geç Konyaspor Süper Lig'de şampiyon olacaktır, bunun temellerini atıyoruz" dedi.

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Beyşehir ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılın üzerinde bir sıralamada ligi bitirmek istediklerini belirtti. Ligde 50 puana yaklaştıklarını vurgulayan Şan, "Tam tutturamadık ama sıralamada hedeflediğimiz bir yerdeyiz. Bu açıdan başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum" dedi.



Konya'nın yeni stadının bu sezon Türk futboluna damgasını vurduğunu dile getiren Şan, Konyasporlu taraftarların da müsabakalarda centilmence takımlarını destekleyerek Türkiye'ye örnek bir taraftar olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bunlar, bu sezona damgasını vuran unsurlardı. İnşallah Aykut hocamızla yeni sezon planlamasını zaten yaptık. Bundan sonra yeni transfer ve yeni takviyelerle önümüzdeki sezon daha başarılı bir Konyaspor izlettirmek için Konyalı hemşehrilerimizin karşısına çıkma çalışmalarını başlattık" dedi.



Takımın başarılı oyuncularında Gabriel Torje'nin de Konya'daki ortamı çok sevdiği ve beğendiği için Konya'da devam etmek istediğini ifade ettiğini vurgulayan Şan, Galatasaray'ın sezonun bitiminden bir hafta önce gelen şampiyonluğunu da değerlendirdi.


Galatasaray'ın şampiyonluğunun Hamza Hamzaoğlu'nun, belli bir istikrarı yakalaması ve Galatasaray camiasının da buna inanması sonucu geldiğini vurgulayan Şan, "Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa'da da bu sene daha başarılı olmalarını tabi bekliyoruz. Türk futbolunun Avrupa'da temsil edilmesi önemli, orada puan almaları lazım. Türk futbolunun sıralamada biraz daha yükselmesi için inşallah onlar da başarılı olur" ifadelerini kullandı.



"KONYASPOR ER YADA GEÇ ŞAMPİYON OLACAKTIR"

Konyaspor'un gelecek sezonla ilgili hedefleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şan, Konyaspor taraftarlarının da takımın Avrupa'ya gitmesini beklediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:



"Kalıcı olmamız lazım her şeyden önce Süper Lig'de. Bu sene gerçekten iyi bir ekip olduk, yani bireysel olarak baktığımızda daha başarılı gibi görülen ekipler vardı ama burada o takım ruhunu oluşturmak önemliydi. Aykut hocayla bunu başardığımızı düşünüyorum. Bundan sonra biz adım adım gitmek istiyoruz. Yani basamakları birer birer çıkmak istiyoruz ve her zaman son dönemde de ifade ettiğim gibi, bu kurumsallaşma ve tesisleşmeyle birlikte er ya da geç Konyaspor Süper Lig'de şampiyon olacaktır. Bunun temellerini atıyoruz. Onun için taraftarımız biraz daha sabırla inşallah takip etsin, desteğini versin. Çünkü en büyük destekçimiz şu anda taraftarımız ve bu örnek taraftarlığa devam edelim diyorum ben. Konya'ya da yakışan budur zaten. Yani madem böyle sevgi, barış, kardeşlik, hoşgörüden bahsediyoruz.Bunu da yapacak olan Konya'dır, Türk futboluna bu çığırı açtık, inşallah devamı gelir."

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026