|

Başakşehir Danimarka'da direnemedi: Kopenhag farklı kazanarak turladı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temilsilcimiz Medipol Başakşehir, 1-0'ın rövanşında deplasmanda Kopenhag'a 3-0 yenildi ve çeyrek final şansını kaybetti.

21:45 - 5/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 21:51 - 5/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Kopenhaglı futbolcuların attıkları golden sonra yaşadığı sevinç.
Kopenhaglı futbolcuların attıkları golden sonra yaşadığı sevinç.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temilsilcimiz Medipol Başakşehir, Kopenhag'a 3-0 yenildi ve çeyrek final şansını kaybetti. Temsilcimiz ilk maçı İstanbul'da 1-0 kazanarak skor avantajı elde etmişti.

Kopenhag-Başakşehir maçından dakikalar;

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

4. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Varela'nın altıpas önüne gönderdiği topa Wind kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

38. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Visca'nın sol kanattan kullandığı kornerde Mehmet Topal ön direkte topu arka tarafa aşırdı. Epureanu altıpas önünde topa ayak koydu, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı Kopenhag'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da etkili bir görüntü çizemeyen temsilcimiz kalesinde iki gol daha gördü ve sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Başakşehir bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Nihat Özdemir tribünde
  • Kopenhag ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ birlikte izledi. Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Uğur Kenan İpek de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler unutulmadı
  • Kopenhag ile Medipol Başakşehir arasında oynanan mücadele öncesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenler unutulmadı. Mücadele öncesinde, salgın nedeniyle hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

#Medipol Başakşehir
#UEFA Avrupa Ligi
#Son 16 Turu
4 yıl önce