|

'Kulüp bataklığa sürüklendi'

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Bucaspor'da Başkan Çetin Kayışlı, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında eski başkanlardan Mehmet Bektur başta olmak üzere Adnan Dolma ve Seyit Mehmet Özkan'ın kulübü bataklığa sürüklediğini iddia etti.

Yeni Şafak
14:54 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:11 - 3/02/2016 Çarşamba
IHA

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Beşiktaş'a 2-0 mağlup olup kupaya veda eden Bucaspor'da Başkan Çetin Kayışlı, geçmiş dönemde yapılan hataların ceremesini çektiklerini söyledi. Kulüp binasında açıklamalarda bulunan Başkan Kayışlı'ya yönetim kurulu üyeleri Sait Demir ve Yaşar Yaralı da eşlik etti.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Spor Toto gelirlerine icra koyan eski başkan Mehmet Bektur'a şimdiye kadar 1 milyon 350 bin TL ödediklerini, Bektur'un son olarak 15 gün önce 350 bin TL'lik yeni bir icra daha yolladığını belirten Kayışlı, Bektur'un sahibi olduğu hastaneden kulübe fatura çıkardığını söyleyerek, “Sanki her gün 150 futbolcumuz MR'a gitmiş. Kendisi görevi bıraktığında 450 bin TL olan borç, faizleriyle 1 milyon 350 bin TL'ye ulaştı. Yedikçe doymuyor. Paranın nereye kullanıldığı belli değil, belgeleri giderken beraberinde götürmüş, ben de belgeleri bulamıyorum. Önümüzdeki hafta savcılığa suç duyurusunda bulunup Bektur'un tüm hesaplarını inceleteceğiz" şeklinde konuştu.



'Vicdanları rahat mı?'

Geçmiş dönemde yapılan hataların ceremesini çektiklerini, kendilerine karşı şer cephesi oluşturulduğunu ifade eden Başkan Çetin Kayışlı, “Bucasporumuzun bu kötü günlere gelmesi Süper Lig'de Mehmet Bektur, Seyit Mehmet Özkan ve Adnan Dolma'nın yaptıklarının eseridir. Hiçbir şekilde kulübü doğru idare etmemişler, yanlış transferler, ödemeler yapıp Bucaspor'u borçlandırıp bu hale getirmişler. Bektur ve Dolma'nın vicdanları rahat mı? Şuan Bucaspor Futbol Akademisi'nde başkanlık yapan Adnan Dolma vicdanı rahat bir şekilde mi orada oturuyor? Koskoca Bucaspor'u mahvetmişler" dedi.



Fifa yasağı kalktı

Eski futbolculara olan borçlar nedeniyle FIFA'nın kulübe koyduğu 2 yıllık men cezasını kaldırdıklarını da müjdeleyen Kayışlı, borçları ödemeleri halinde transfer yapabileceklerini dile getirdi. FIFA'nın iyi niyetlerini görüp men cezasını kaldırdığını anlatan Başkan Kayışlı, “Eski yabancı oyuncularımıza toplam 1 milyon 300 bin Euro, yerlilere 650 bin TL borcumuz var. Bu parayı ödersek transfer yapabiliriz, 2 yıl beklememize gerek kalmadı. Beş yabancımızdan biriyle anlaştık, 1-2 tanesiyle pazarlık halindeyiz" diye konuştu.



Adil'e Atletico Madrid kancası

Bucaspor'un genç stoperi Adil Demirbağ'ı İspanyol kulübü Atletico Madrid'in istediğini açıklayan Kayışlı, Adil için Belçikalı bir menajerin kendilerine teklif yaptığını belirterek, “Bu menajer Adil'i Atletico Madrid'in altyapısına götürmek istedi, vermedik. Sezon sonu tekrar görüşeceğiz. Birçok futbolcumuza teklif geliyor. Çaykur Rizespor maçı sonrası 3 oyuncumuza 2 milyon TL teklif ettiler. Kabul etmedik, onlara ihtiyacımız var. Bu sezon ligde kalmalıyız" şeklinde konuştu.



Kupa gelirine haciz

Sarı-lacivertlilerin, Ziraat Türkiye Kupası'ndan aldığı 5 galibiyet nedeniyle 200 bin dolar, tur atladıkları için 100 bin dolar olmak üzere toplam 300 bin dolar kazandığı ancak bu paranın tamamının hacizlere gittiği ifade eden Kayışlı, Beşiktaş'la oynanan kupa maçındaki seyirci hasılatının ise daha sonra açıklanacağı söyledi.

#bucaspor
#spor toto 2.lig
#fifa yasağı
8 yıl önce