|

Luis Aragones İstanbul'da

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones, İstanbul'a geldi. Aragones'i havaalanında Fenerbahçeli yetkililer karşıladı.

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:58 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Luis Aragones İstanbul'da
Luis Aragones İstanbul'da

Fenerbahçe'nin sözleşme imzaladığı İspanyol teknik direktör Luis Aragones, İstanbul'a geldi. Fenerbahçe Kulübü asbaşkanları Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu ile Madrid'ten İstanbul'a gelen Aragones'i, havalimanında az sayıda taraftar topluluğu coşkulu bir şekilde karşıladı.

Taraftarlar güvenlik nedeniyle havalimanı içine alınmazken, basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle İspanyol teknik adam zor anlar yaşadı. Aragones'in çevresinde izdiham oluştu.

Gümrüklü bölgeden yönetici Uslu ve çevresindeki güvenlik elemanları eşliğinde çıkan Aragones'in çevresini bir anda çok sayıda basın mensubu sardı.

Görüntü almak isteyen kameramanlar ve foto muhabirleri eşliğinde zorlukla ilerleyen Aragones, dış hatlar geliş terminalinden çıktıktan sonra kendisi için bekletilen araca binerek, konaklayacağı otele hareket etti.

Alan dışında bulunan az sayıdaki coşkulu taraftar kalabalığı İspanyol teknik adama sevgi gösterisinde bulunarak tezahüratlar yaptı. Havalimanı çıkış kapısının önünde bekleyen vatandaşlar, İspanyol çalıştırıcıyı alkışladı.

Kafileyi karşılamak için havalimanına gelen kulüp yetkilileri Aragones için çiçek getirirken, İspanyol çalıştırıcının boynuna Fenerbahçe atkısı asıldığı görüldü.

Bu arada, yoğun taraftar ihtimaline karşılık önlem amacıyla alan dışında Çevik Kuvvet ekibi bekletildiği gözlendi.

Aragones'in imza töreniyle ilgili kulüpten herhangi bir açıklama yapılmadı.


ARAGONES KİMDİR?

José Luis Aragonés Suárez Martínez, 28 Temmuz 1938'de İspanya'nın Madrid kentinde dünyaya geldi. İspanya'nın ünlü Futbolcusu Aragonés, futbola Getafe'de başladı. Forvet oyuncusu olan Aragonés, özellikle serbest vuruşlardan attığı gollerle ün kazandı. Ardından Real Madrid'e geçen golcü takıma alışaması nedeniyle ilk senesinde Recreativo'ya kiralandı. Aragonés ertesi sezon Hércules CF Kulübüne kiralık olarak verildi.


Yeni sezonda Real Madrid'e dönmesi beklenen Aragonés Real Madrid'in oynatmadığı oyuncuların gönderildiği yine İspanyol takımı olan Real Madrid Castilla takımına kiralanmış sezonun ilk yarısı bittiğinde ise Real Oviedo'ya tranfer olmuş 1.5 senede burada geçirmiştir.


1.5 senenin ardından Real Betis'e transfer olan Aragonés 3 sezonda bu takımda oynamıştır ve Real Madrid'in elinden kaçırdığı İspanyol bir diğer Madrid ekibi olan Atlético Madrid'e transfer oldu. 10 yıl üst üste Atlético Madrid forması giyen ve Atlético Madrid'in efsanevi oyuncularından biri olan Aragonés, Atlético Madrid forması altında 265 maçta 123 gol attı.


Aragonés, Atlético Madrid'de futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başladı. İlk 6 sezonunu bu takımda geçiren Aragonés büyük başarılara imza attı. 1 yıllık Real Betis macerasının ardından yine Atlético Madrid'in başına geçen Aragonés, bıraktığı yerden başarılarına devam etti.


Atlético Madrid'de 5 sezon daha geçiren Aragonés bu kez FC Barcelona'nın başına geçti. Ancak orada da 1 sezon kaldı. Peşinden gelen senelerde ise sürekli İspanyol takımlarını çalıştırmaya devam etti. 65 yaşında İspanya Milli Takımı'nın başına geçen Aragonés, EURO 2008'de İspanya'yı şampiyon yaptı. Aragonés, 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştıracak.

16 yıl önce