|

Lyon Kulübü karar değiştirdi

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında 20 Nisan'da Beşiktaş'la oynayacakları maça taraftar getirmeyeceğini açıklayan Lyon Kulübü'nün, siyah-beyazlılardan aldığı güvence üzerine kararını değiştirdiği belirtildi.

Yeni Şafak
17:16 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 17:38 - 18/04/2017 Salı
Diğer
Fransa'da oynana maçta çıkan olaylar nedeniyle mücadele geç başlamış ve Lyon Başkanı Beşiktaşlı taraftarları suçlamıştı.
Fransa'da oynana maçta çıkan olaylar nedeniyle mücadele geç başlamış ve Lyon Başkanı Beşiktaşlı taraftarları suçlamıştı.

İstanbul'da 20 Nisan günü oynanacak Beşiktaş-Lyon maçında Lyon taraftarının bulunmayacağı açıklanmıştı. Fransız ekibinin bu karardan dönerek Vodafone Arena'ya taraftar getireceği öğrenildi.

Skorer'in haberine göre; Beşiktaş yönetiminin ekstra güvenlik isteyen Fransız kulübüne "Gerek yok. Vodafone Arena bu konuda zaten güvenli bir stat. Ekstra önlem alınmasına ihtiyaç yok" dedi. Siyah-beyazlı kulübün verdiği garanti üzerine Fransız kulübü taraftarlarını İstanbul'a getirmeye karar verdiği aktarıldı.

Beşiktaş Kulübü'nün bu gelişme üzerine misafir tribün biletlerini kendi taraftarı için satışa çıkarmaktan son anda vazgeçtiği ifade edildi.


  • Lyon'da yaşanan olaylar sebebiyle maç 50 dakika gecikmeli başlamış, 12 Lyon ve bir Beşiktaş taraftarı gözaltına alınmış, 7 kişi yaralanmıştı. Her iki takım da sorumlu bulunarak UEFA'nın disiplin prosedürüne maruz kalmıştı. Fransa'daki ilk maçın ardından skandal açıklamada bulunan Lyon Başkanı Aulas, İstanbul'daki maçın seyircisiz oynanması gerektiğini belirterek "Oyuncularım adına korkuyorum" demiş ve büyük tepki çekmişti.

#Lyon
#Beşiktaş
#UEFA Avrupa Ligi
7 yıl önce