|

Mancini gitti

Sarı-kırmızılı kulüp, 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Mancini ile karşılıklı anlaşıp yollarını ayırdı. Bu ayrılık sonrası G.Saray, İtalyan çalıştırıcıya 9 milyon Euro tutan tazminatı da ödemeyecek

Taha Güvendi
00:00 - 12/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:08 - 11/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mancini gitti
Mancini gitti

Galatasaray''da uzun süredir gündemi meşgul eden teknik direktör Roberto Mancini''nin durumu dün sürpriz bir ayrılık ile noktalandı. Önceki gün başkan Ünal Aysal ile İtalyan teknik adam arasında yapılan görüşme sonrasında devam kararı ağır basan Mancini, göreve devam etmesi için 3 yabancı oyuncu ya da 40 milyon Euro''luk transfer bütçesi şartı koştu. Başkan Aysal''ın kulübün ekonomik olarak sıkıntıda olması nedeniyle bunun mümkün olmayacağını, en fazla 12 milyon Euro''ya çıkabileceklerini İtalyan teknik adama bildirdi ve ardından ayrılık gerçekleşti. Sarı-kırmızılı kulüp dün yaptığı açıklamada Mancini''nin sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini ve İtalyan teknik adamla yollarını ayırdığını duyurdu. İki yıllık sözleşmesi bulunan ve yıllık 4.5 milyon Euro ücret alan İtalyan teknik adamın ayrılığı tazminatsız olarak gerçekleşti. Mancini''ye teşekkür eden bir açıklama yapan Galatasaray Kulübü, genç teknik adamın sezon sonu itibari ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başka bir ücret talep etmediğini açıkladı. Bu fesih anlaşması sonrası G.Saray, 9 milyon Euro tazminat ücreti tutan Mancini''ye hiçbir ücret ödemeden yollarını ayırmış oldu. Mancini''ye sadece yıllık 4.5 milyon Euro tutan geçen sezonki ücreti ve Türkiye Kupası şampiyonluğu nedeniyle elde ettiği 250 bin Euro ödenecek.

Ergün: Demek ki işine gelmedi

G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Mancini''nin ayrılışını değerlendirirken ''Bizim transfer bütçemiz belli. Kabul etseydi devam edecektik. Demek ki Mancini''nin işine gelmedi. Birkaç aday ile görüşmeler sürüyor. Şu an isim veremem'' dedi.

Favori Lucescu

Başkan Ünal Aysal''ın teknik direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılması halinde ''B planımız var'' diyerek işaret ettiği Mircea Lucescu ile ilk temas gerçekleşti. Rumen teknik adam ise Başkan Aysal''dan Pazar gününe kadar süre istedi. Galatasaray''da dün gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı öncesi yeni teknik adam konusunda kısa bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Lucescu''nun karar için süre istediğini bildirdiğini açıkladı. Mustafa Denizli, G.Saray''dan hiçbir teklif almadığını açıklasa da bir diğer alternatif.

''MURAT YAKIN GELİYOR'' İDDİASI

Yeni bir aday da İsviçre basınından. Basel''deki görevinden ayrılan Murat Yakın''ın G.Saray''la görüşmek üzere İstanbul''a geldiği iddia edildi.

HYNCKES SESLERİ

Başkan Ünal Aysal''ın yeni teknik direktörün yabancı olacağını söylemesinin ardından 69 yaşındaki Alman çalıştırıcı Jupp Heynckes''in de bir diğer kuvvetli aday olduğu konuşuluyor.

Hedeflerimiz daha farklıydı

Başkan Ünal Aysal ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından İtalya''ya dönen, kararını da buradan bildiren Roberto Mancini, ayrılığın ardından ilk açıklamayı İtalyan basınına yaptı. Bu gelişmeyi son dakika haberi olarak veren İtalyanlar, Mancini''ye ayrılık nedenini sordu. G.Saray''da 8 ay boyunca tutkuyla çalıştığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, ''Şampiyonlar Ligi''ndeki zaferimiz, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve ligde ikincilik ile sonlandı. G.Saray''daki tecrübemi sonlandırma kararını verdim. Karşılıklı anlaşma ile yolları ayırdık. Görevi kabul ettiğimde, hedefler daha farklıydı'' dedi.


10 yıl önce