|

Mbia Fransa'ya döndü

Trabzonspor'un sözleşme imzalatmak için Türkiyeye getirdiği Kamerunlu Stephane Mbia, bugün İstanbul'da yapılan görüşmelerin sonunda da istediği imza parasını alamayınca Fransaya döndü.

Yeni Şafak
16:12 - 20/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:21 - 20/06/2015 Cumartesi
DHA

Trabzonspor, İngiltere'nin Queens Park Rangers Kulübü'nün 2 yıldır kiraladığı İspanya'nın Sevilla takımında, UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşama başarısı gösteren 29 yaşındaki Stephane Mbia ile prensip anlaşmasına varınca 10 Haziran'da borsaya Kamerunlu futbolcuyla görüşmelere başlandığına dair bildirimde bulundu.



SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Kamerun milli takımı kampının ardından çarşamba gecesi Trabzon'a getirilen Mbia, perşembe günü sağlık kontrolünden geçirildi ve cuma günü sözleşme imzalanacağı duyuruldu.



YENİ ŞARTLAR İLERİ SÜRDÜ

Ancak dün sabah Kamerunlu oyuncu ile son pürüzleri görüşmek üzere Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir araya gelen Sportif Direktör Süleyman Hurma, Mbia'nın ileri sürdüğü şartları görünce adeta şok oldu. Mbia'nın daha önce senelik garanti ücretlerine 500'er bin Euro olarak eklenmesini kabul edilirken 1.5 milyon Euro imza parasını peşin olarak istemesi, ayrıca maç başı ücretlerine zam yapılması talebi görüşmelerin önünü tıkadı.



DÜNS GECE HURMA'YLA BİRLİKTE İSTANBUL'A GİTTİ

Dün akşam saatlerine kadar Trabzon'da süren görüşmelerden sonuç çıkmayınca Mbia ve Süleyman Hurma, dün gece geç saatlerde İstanbul'a gitti. Bugün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmesi beklenen Mbia, hazırlanan protokolü imzalayarak ani bir kararla Fransaya döndü. Protokolde, Mbia'nın istediği şartların yer aldığı ve bozulması halinde herhangi bir tazminat maddesi koyulmadığı öğrenildi.



YA ÇAĞRILACAK YA VAZGEÇİLECEK

Sportif Direktör Süleyman Hurmanın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştükten sonra bordo-mavililerin kesin kararını vereceği, bu karara göre Mbia'nın tekrar Türkiye'ye çağrılabileceği veya transferden vazgeçileceği belirtildi.



"PARA YATIRILMAZSA GELMEM"

Mbia'nın ayrılışından önce bordo-mavili kulüple protokol imzaladığı, 1.5 milyon Euro imza parasının hesabına yatırılması halinde Trabzon'a gelerek resmi sözleşme imzalamayı kabul ettiği öne sürüldü. Kamerunlu oyuncunun, sözleşme imzalamak için ön şart olarak belirttiği 1.5 milyon Euro'luk imza parasının peşin olarak hesabına yatırılmaması halinde Türkiye'ye dönmeyeceğini söylediği öğrenildi.



Bu arada Mbia'yı Trabzon'da olduğu süre boyunca arayan bir çok menajerin, kendisini İstanbul takımlarına götürmek üzere teklifte bulunduğu ileri sürüldü. Bu durumun Kamerunlu oyuncunun kafasını karıştırmış olabileceği de öne sürüldü

#trabzonspor
#mbia
#transfer krizi
9 yıl önce