|

Mehmet Demirkol'dan ilginç yorum

Beşiktaş'ın Napoli galibiyeti sonrası futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, teknik direktör Şenol Güneş'e övgüler yağdırırken; "siyah beyazlılarda Galatasaray ve Fenerbahçe kamuoyu tarafından oynatılmayacak oyuncular var ancak Güneş, bu isimleri oynatabiliyor" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
17:32 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:40 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş, Napoli'yi 3-2 mağlup ederken siyah beyazlılar bu galibiyetle gruptaki puanını 5'e yükseltti.
Beşiktaş, Napoli'yi 3-2 mağlup ederken siyah beyazlılar bu galibiyetle gruptaki puanını 5'e yükseltti.

Beşiktaş'ın Napoli gibi zorlu bir rakibi deplasmanda mağlup etmesi tüm Avrupa'yı sallarken, yorumcu Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yaptığı değerlendirmede siyah beyazlıların teknik patronu Şenol Güneş'i ön plana çıkardı. Güneş için övgü dolu ifadeler kullanan Demirkol'un yorumları şöyle:



  • "Napoli zaferi, aslında çok tedbirli bir oyunun sonucu gibi görünse de büyük riskler alınarak geldi. Şenol Güneş, abartmıyorum kendi jenerasyonunun dünyadaki en iyi hocalarından biri. Bunu çok net söylüyorum. Tabii dünya futbolunu başka yere götüren hocalar var; Mourinho gibi, Guardiola gibi, Koeman gibi, Klop gibi. Ama bunlar 40-50'li yaşlarda. Bunlar trendi belirleyenler.
  • "60'lı yaşların ortasındaki bir teknik direktörün bu kadar trend belirleyici olması az rastlanır bir durumdur. Bunu Lucescu'da görüyorduk. Mesela şu anda Simeone gibi bir vaka varsa, bunda Lucescu'nun büyük payı vardır. Şenol Güneş gibi bu yaşta böylesine yeniliklere açık, risklere açık, bu kadar belirleyici çok az hoca var. Pellegrini vardı, şimdi Çin'de. Şenol Güneş aktif hocalar arasında dünya çapında. Şenol hocanın önünde saygıyla eğiliyorum."

"F.Bahçe ve G.Saray'da oynayamazlar..."


  • "Bunları neden söylüyorum; kimse kırılmasın, yanlış anlamasın; Fabri, Necip ve Aboubakar... Bu oyuncuları böyle bir maçta sahaya sürmek cesaret işidir. Necip'i, sadece Şenol Güneş değil Bilic de oynattı, Şenol Güneş de oynattı ama Fenerbahçe ve Galatasaray'da 18'e bile giremez. Hak etmediği için değil. Fenerbahçe ve Galatasaray kamuoyu onu dışarı atar. 'Ya bu adam bizim takımda oynar mı' der."

"Maç öncesi düşünceler farklıydı"

  • "Napoli zaferinin bu oyuncularla gelmesi bu açıdan çok büyük iş. Herkes şimdi 'Şenol hoca çok güzel kadro çıkardı, çok güzel oyun planladı' diyor ama maç öncesi bu kadroya kimse okey de demedi. Büyük çoğunluk 'Gökhan İnler dururken Necip niye kadroda? Talisca niye yok?' dedi. Çok büyük risk aldı Şenol hoca."












#Mehmet Demirkol
#Beşiktaş
8 yıl önce